Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Διαγραφή Μπογδάνου: Ο Κυρανάκης περιμένει «εξηγήσεις» από τον Μητσοτάκη


✅ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη 2 εβδομάδων

Αίσθηση προκαλεί η άποψη που εξέφρασε ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις στη Βουλή και το θερμό επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια, ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι περιμένει εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού και θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες, θα υπάρξουν εξηγήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Γιώργο Σιαδήμα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε συγκεκριμένα για τη διαγραφή Μπογδάνου: «Είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες, θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση, είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια».

«Πρέπει και θα φαντάζομαι πως σύντομα, θα δοθούν εξηγήσεις, από όλες τις πλευρές», επέμεινε ερωτηθείς από ποιον… περιμένει εξηγήσεις κι επιπλέον εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το γεγονός θα συζητηθεί και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Με κομματικό κόστος λέει την άποψή του. Η άποψή του συνοδεύτηκε από μια διαγραφή, αυτό έχει κομματικό κόστος για τον ίδιο» είπε χαρακτηριστικά.

 ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη 2 εβδομάδων

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη 2 εβδομάδων

 
 
Να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή Μπογδάνου.

«Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Παράλληλα τονίζει ότι «η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο - Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.

Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του».

Και καταλήγει: «Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του». 

Με πληροφορίες από: ethnos.gr, ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)