Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Ηχηρή απάντηση Δένδια στον Γεωργιάδη - Μύλος η ΝΔ

 Ηχηρή απάντηση Δένδια στον Γεωργιάδη - Μύλος η ΝΔ

 
 
Την… πλάγια οδό επέλεξε ο Νίκος Δένδιας για ν’ απαντήσει στο «καρφί» του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «κανείς δεν μπορεί να υποδυθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας». Ο υπουργός Εξωτερικών απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα βάζει απέναντί του τον υπουργό Ανάπτυξης.

Δεν άφησε αναπάντητη, ακόμα κι αν το έκανε δια της… πλαγίας οδού, ο Νίκος Δένδιας την – με αυστηρό ύφος – δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι «κανείς δεν μπορεί να υποδυθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας», σχολιάζοντας την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, χθες, στη Βουλή.

Ο Νίκος Δένδιας με τρία tweet κάνει ξεκάθαρο πως υπουργό Εξωτερικών τον επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως οι ενέργειές του «αποτελούν προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του»

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.

Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.

Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζητά εξηγήσεις

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη και τις ενστάσεις που δημόσια έκανε γνωστές χθες ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος περιμένει «εξηγήσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε για την απόφαση της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, τότε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Νέα Δημοκρατία στην κυριολεξία έχει γίνει άνω κάτω.

«Πρέπει και θα φαντάζομαι πως σύντομα, θα δοθούν εξηγήσεις, από όλες τις πλευρές, επέμεινε και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το γεγονός θα συζητηθεί και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, προσθέτοντας πως η εν λόγω διαγραφή γεννά ερωτηματικά», είπε ο χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βασίλη Σκουρή.

Τι απαντά ο Οικονόμου για Μπογδάνο, Δένδια και Κυρανάκη

«Ο κ. Μπογδάνος είχε λάβει μια ξεκάθαρη προειδοποίηση μετά και τη δημοσιοποίηση της λίστας ονομάτων νηπίων και τελικά οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Μας χωρίζει άβυσσος με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σε μια σειρά από πράγματα, αλλά δεν μπορεί βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας από τους Τούρκους. Να υπονοεί τέτοια πράγματα χρησιμοποιώντας αναφορές του παρελθόντος σε άλλα πλαίσια και άλλες εποχές».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη πως αναμένει «εξηγήσεις» για την απόφαση διαγραφής του κ. Μπογδάνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, «είναι πάρα πολύ καθαρά, είναι πάρα πολύ απλά», ενώ σε ό,τι αφορά στην αντίδραση του κ. Δένδια είπε πως «ήταν η αντίδραση που έπρεπε να έχει ένας υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)