Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Για σφοδρή κακοκαιρία διαρκείας (σ.σ. περίπου μιας εβδομάδας) κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ενημερώνει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονται θα πλήξουν, τόσο την Αττική, όσο και την κεντρική Μακεδονία.

Η μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρει πως αύριο (6/10), μέχρι και το βράδυ θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σύννεφα στη βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως στη βορειοδυτική θαλάσσια νησιωτική χώρα και αυτά τα σύννεφα θα γίνονται ολοένα και πιο πολλά και πιο βροχοφόρα και καταιγιδοφόρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, θα έχουμε ισχυρά φαινόμενα, κατά τόπους επικίνδυνα, στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρο-βορειοδυτική Ευρώπη σιγά-σιγά θα κινηθούν προς την περιοχή μας και όλο αυτό το σύστημα, το βράδυ της Τετάρτης θα αρχίσει να επηρεάζει τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μια εμμονική συμπεριφορά του καιρού τις επόμενες ημέρες, από την Πέμπτη, την Παρασκευή και μετέπειτα - μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Στην περιοχή μας θα έχουμε άστατο καιρό, με έντονα φαινόμενα, επί αρκετές ημέρες.

Το πρωί της Τετάρτης, στο βόρειο και κυρίως στο κεντρο-βόρειο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου, θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, με τις καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στις βόρειες-βορειοδυτικές περιοχές του Ιονίου.

Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα, γενικά στη δυτική Ελλάδα, ειδικά στην ‘Ήπειρο και λίγο πιο νότια, στα πιο κεντρικά τμήματά του Ιονίου, τα ερχόμενα από την κεντρική Μεσόγειο σύννεφα θα πυκνώνονται και θα αρχίσουν να δίνουν τοπικές βροχές, διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα.

Από τις βραδινές και νυχτερινές ώρες και μετέπειτα, θέλει προσοχή στη βορειοδυτικά Ελλάδα, κυρίως στο κεντρο-βόρειο Ιόνιο και αργότερα -μέσα στη νύχτα- και στις υπόλοιπες βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, κυρίως στην Ήπειρο και στα πάρα πολύ ορεινά βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας. Εδώ οι μπόρες, οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν και θα συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο, χαλάζι και έντονες ραγδαιότητες.

Αργά τη νύχτα, αυτά τα φαινόμενα θα πλήξουν και τα υπόλοιπα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και κυρίως τη δυτική Μακεδονία.

Αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, τα εν λόγω φαινόμενα τα πλήξουν και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά.

Δείτε τις θερμοκρασίες που θα έχουμε, τόσο τις πρωινές, όσο και τις πιο θερμές ώρες της Τετάρτης:

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, το εν λόγω σύστημα θα αρχίσει να απλώνει τα πλοκάμια του στα πιο δυτικά-βορειοδυτικά και σιγά-σιγά τα βροχοφόρα και καταιγιδοφόρα σύννεφά του θα κινούνται από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικότερα. Οι περισσότερες, πιο έντονες και κατά τόπους επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες, θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρο-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Τα εν λόγω έντονα φαινόμενα θα πλήξουν και τα κεντρικά, τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και τη δυτική Μακεδονία.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τα περισσότερα φαινόμενα να πλήττουν τα κεντρικά, τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, όπου τα φαινόμενα θα έχουν και πάλι έντονο χαρακτήρα. Αργά τη νύχτα της Πέμπτης προς το ξημέρωμα της Παρασκευής, θα έχουμε ισχυρές μπόρες και καταιγίδες στη Αττική. Τοπικά, θα έχουμε έντονα φαινόμενα και στην κεντρική Μακεδονία.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι επίσης άστατος και θα σημειωθούν μπόρες και βροχές σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)