Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται ξανά ισχυρές καταιγίδες

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Θα χαλάσει ξανά ο καιρός στα τέλη της βδομάδας, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στη Βοιωτία, τη βόρεια Εύβοια, τη Μαγνησία, τη Χαλκιδική και τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένεται να σημειωθούν βροχές.

Στα βόρεια τμήματα της Αττικής, κυρίως στα ορεινά και τα ημιορεινά, επίσης αναμένεται να βρέξει.

Από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Τρίτης, δεν θα σημειώνονται φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές. Θα σημειώνονται, όμως, μπόρες στην κεντρο-νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα.

Οι θερμοκρασίες τις θερμές ώρες της Τρίτης:

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Η θερμοκρασία στην Αττική και την Αθήνα θα κυμανθεί από τους 14 ως τους 21 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη από τους 11 ως τους 20.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, από τα βορειοδυτικά της χώρας θα εισβάλουν σύννεφα που θα έρθουν από την Αδριατική, την Ιταλία και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Μέχρι το βράδυ θα έχουν καλύψει όλη τη δυτική Ελλάδα. Θα δίνει μπόρες και καταιγίδες. Το Σάββατο τα σύννεφα θα γίνουν περισσότερα και θα καλύψουν όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη και τα πολύ-πολύ νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε ξανά βροχές μπόρες και καταιγίδες, με τα εν λόγω φαινόμενα να είναι έντονα στα Επτάνησα, όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Χρειάζεται προσοχή, διότι σε πολλές από αυτές τις περιοχές έχε ήδη πέσει πολύ νερό το τελευταίο χρονικό διάστημα και μπορούν να πλημμυριστούν πολύ πιο εύκολα, επειδή το έδαφος είναι κορεσμένο.

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)