Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Μηδενική ανοχή από ΠΑΟΚ: Οικονομικό «πλήγμα» για Καυτανζόγλειο, η μπάλα στο Μαξίμου

https://thesstoday.gr/wp-content/uploads/2019/04/kautanzogleio.jpg

 Ο ΠΑΟΚ δεν παραβρέθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε συνεργασία με την Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου, με θέμα την πιθανή μετακόμισή του στο Στάδιο, θεωρώντας την «προσχηματική».

Ο Δικέφαλος έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους πως αρνείται να μπει στη διαδικασία προσχηματικών συναντήσεων και θεωρητικών συζητήσεων που αφορούν την πιθανή μετακόμισή του στο Καυτανζόγλειο δεδομένης της πεποίθησης πως κινείται με ανοιχτά χαρτιά, περιμένοντας -πλέον- πράξεις!

Μηδενική ανοχή από ΠΑΟΚ και Σαββίδη

Και γι’ αυτό το λόγο εξάλλου ο Ιβάν Σαββίδης έχει ζητήσει όλα όσα αφορούν, άμεσα και έμμεσα, τη Νέα Τούμπα να γνωστοποιούνται λεπτομερώς και στους φίλους της ομάδας, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να έχει δημιουργήσει ακόμη και σχετική στήλη στην επίσημη ιστοσελίδα, θέλοντας όλα να ειπωθούν υπό το φως της δημοσιότητας.

Την περασμένη Παρασκευή (8/10) έφτασε στα γραφεία της Μ.Ασίας επιστολή/ πρόκληση από την Επιτροπή Διοίκησης του Σταδίου και τη ΓΓΑ για προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα και ώρα 12.00 προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου τα της διαπραγμάτευσης, ωστόσο, απορρίφθηκε από πλευράς ΠΑΟΚ, θεωρώντας πως πρόκειται για μία ακόμη προσχηματική τηλεδιάσκεψη, άνευ ουσίας και σημασίας, την ώρα που αναμένουν συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια τους που αφορούν το Στάδιο. Ως εκ τούτου, η απουσία του ΠΑΟΚ ελήφθη ως ένα ακόμη μήνυμα δεδομένου πως δεν προτίθενται να κάνουν «εκπτώσεις», έχοντας πλέον εμφανή εκνευρισμό από τη στάση των αρμόδιων φορέων…

Είναι ξεκάθαρο πως μηδενική είναι η ανοχή από πλευράς ΠΑΟΚ και Ιβάν Σαββίδη σε συζητήσεις που δεν συνοδεύονται από πράξεις καθώς όπως έγινε σαφές από την πλευρά μεγαλομετόχου: Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απαίτησε από τους συνεργάτες του να διακόψουν περαιτέρω συζητήσεις «πολιτικού χαρακτήρα» που δεν προσφέρουν κάτι στην υλοποίηση του νέου γηπέδου. Από δω και πέρα όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, υπηρεσίες, πολιτικοί και τεχνοκράτες, οφείλουν να ακολουθούν τον δρόμο των έργων και όχι των λόγων, προσδοκώντας σε ίδιον πολιτικό όφελος. Να υπάρχει μηδενική ανοχή και να διακόπτεται άμεσα κάθε συνεργασία με όποιον επιδεικνύει προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον Σύλλογο.

Σημείο – κλειδί το Μαξίμου!

Εκείνο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφορά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, εκεί όπου θα γίνεται ο συντονισμός της υπόθεσης για αποφυγή παρερμηνειών και οποιασδήποτε υπονόμευσης εκ μέρους κάποιων υπουργείων (!). Όπως σημειώνεται: «έγινε ενημέρωση ότι οι εκπρόσωποι του ομίλου πραγματοποίησαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων και πάρθηκε η απόφαση ότι από δω και πέρα ο συντονισμός θα γίνεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σκοπός αυτής της απόφασης είναι η ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, η αποφυγή οποιασδήποτε υπονόμευσης εκ μέρους κάποιων υπουργείων και υπηρεσιών -τόσο ως προς τις εργασίες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της Νέας Τούμπας, όσο και για την προσωρινή μετεγκατάσταση της ΠΑΕ και του ΑΣ ΠΑΟΚ κατά την περίοδο της κατασκευής-, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και η εξασφάλιση της έγκαιρης λήψης αποφάσεων…».

Οριστικά στο γήπεδο του Μακεδονικού – Πλήγμα για Καυτανζόγλειο!

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα αποτελέσματα μιας ακόμη εποικοδομητικής συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και όσα σημειώθηκαν στη συζήτηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Επιβεβαιώθηκε η απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να χρησιμοποιήσει ως έδρα της Β´ ομάδας την έδρα του Μακεδονικού, στην οποία μέρος του μισθώματος θα συμψηφιστεί με τα αναγκαία έργα υποδομής, λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις για την ασφαλή διεξαγωγή της καθημερινότητας της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε την διοίκηση του Μακεδονικού για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, τονίστηκε η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για το Καυτανζόγλειο να δεχθεί χρηματοδότηση από ιδιώτη επενδυτή για έργα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα σταματούσαν την πορεία διάλυσης όλων υποδομών του Σταδίου επ’ ωφελεία της πόλης και των αθλητών της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την εξασφάλιση των απαιτήσεων FIFA-UEFA για αθλητικές εγκαταστάσεις τέτοιου επιπέδου, εξαιτίας παλινδρομήσεων και καθυστερήσεων πάνω από ένα χρόνο για μια απλή υπουργική απόφαση.

Πηγή: thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)