Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Κάλεσαν δημοσιογράφους στο Μαξίμου και τους είπαν «θάψτε το»

To βασικότερο για το οποίο ενδιαφέρονται το Μέγαρο Μαξίμου πρωτίστως και η κυβέρνηση δευτερευόντως είναι η επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Άγχος τους να εξωραΐσουν την κατάσταση, ό,τι κι αν.. συμβαίνει γύρω μας. Το κακό είναι πως βρίσκονται πολλά πρόθυμα ΜΜΕ, πρόθυμα για διάφορους λόγους, και παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
Πριν από 10 ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Σε δύο γκρουπ τους δέχτηκε, στο πρώτο συμμετείχαν τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι και στο δεύτερο δημοσιογράφοι από εφημερίδες, sites κτλ.
Από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν εκεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Αλέξης Πατέλης. Τι είπαν στους δημοσιογράφους; Τους ζήτησαν να «θάψουν» το θέμα της ακρίβειας.
Να μη γράφουν για την ακρίβεια, να αφήσουν στην άκρη αγαθά, ενέργεια, φυσικό αέριο, ρεύμα κτλ., να ξεχάσουν την εκρηκτική αύξηση των τιμών. Ποιο ήταν το επιχείρημα της κυβερνητικής πλευράς; Ότι έρχεται ακρίβεια μεν, αλλά θα είναι παροδική. Ότι οι τιμές θα ανέβουν τώρα, αλλά μετά θα πέσουν.
Δηλαδή τι θέλουν, ο κόσμος να βλέπει να ακριβαίνουν όλα γύρω του και οι δημοσιογράφοι να σφυρίζουν αδιάφορα;
Το επιχείρημα του Μαξίμου είναι έωλο, αλλά έπρεπε να βρουν κάτι προκειμένου να δικαιολογήσουν αυτό το απίστευτο που ζήτησαν από τους δημοσιογράφους. Μπορούν να το κάνουν και για άλλα πράγματα, να ζητήσουν από τους συντάκτες υγείας να μη γράφουν για τους νεκρούς της πανδημίας, από τους συντάκτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μη γράφουν για τα ελληνοτουρκικά κ.ο.κ.
Για την ιστορία, η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν προσκλήθηκε ποτέ στο Μαξίμου.
Εμάς που γράφουμε για ΜΜΕ θα μας καλέσουν για να μας δώσουν οδηγίες άραγε; Μας αφήνουν ανεξέλεγκτους να γράφουμε ό,τι να 'ναι...

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν

 

1 σχόλιο:

  1. Ότι δεν το λέει η τηλεόραση είναι σαν να μην υπάρχει.
    Μια συνομωσία των πετσομπουκωμένων.
    Αν πουν ότι το ψωμί είχε 10 ευρώ και τώρα το ριχνει ο Γκαντεμης στα 2 όλα τα χαπατα που τον ψηφίζουν θα βγουν στα μπαλκόνια να χειροκροτησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)