Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Αιφνιδιαστικές αλλαγές με νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, τι αλλάζει από το Σάββατο 13/11

Αιφνιδιαστικές αλλαγές με νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, τι αλλάζει από το Σάββατο 13/11

 
 
Οριστική η απόφαση για τις νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο 13/11.

Με τη σειρά, στην ουρά και με ένα άτομο ανά 9τμ θα κάνουμε τις αγορές μας στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο 13/11.

Αυτό επιβεβαίωσε υψηλόβαθμη πηγή του υπ. Ανάπτυξης στο iEidiseis σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν και είχε αποδώσει τα μέγιστα σε σχέση με τον συγχρωτισμό των πελατών στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Επίσης από το Σάββατο 13/11:

-Η απόσταση μεταξύ των πελατών θα είναι στο 1,5 μέτρων και

-Η απόσταση των πελατών στα ταμεία των σούπερ μάρκετ θα είναι στα 2 μέτρα.

Μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, επιστρέφει στα σουπερμάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ. Κι’ αυτό διότι κρίνεται επιβεβλημένο, από τη στιγμή που μπαίνουν στα σούπερμαρκετ εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ τν πελατών» ενώ επιπλέον, «από σήμερα ισχύει το μέτρο για τον προσωρινό περιορισμό στην εμπορία καλλυντικών προϊόντων κομμωτηρίου μέχρι και την πάροδο των μέτρων για τον κορονοϊό. Πλέον, τα προϊόντα αυτά θα πωλούνται μόνο σε επαγγελματίες κομμωτές με την επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας και Α.Φ.Μ. Και αυτό διότι θα βοηθήσει τον κλάδο της κομμωτικής να τηρήσει τα μέτρα για τον Covid και ταυτόχρονα θα συμβάλει στη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων».

Την ίδια στιγμή το μέτρο για rapid test στους ανεμβολίαστους πελάτες των σούπερ μάρκετ δεν βρίσκει έδαφος εφαρμογής καθώς όχι μόνο οι αντιδράσεις θα ήταν τεράστιες αλλά γιατί πολύ απλά τρόφιμα και φάρμακα είναι στην λεπτή κόκκινη γραμμή διαβίωσης των πολιτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Παράλληλα και εφόσον δεν φρενάρει η έξαρση του 4ου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, σκέψη της κυβέρνησης είναι το μέτρο με τα rapid τεστ στους ανεμβολίαστους να γίνουν 3 από 2 τη βδομάδα ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το μηνιαίο κόστος.

Πάντως σε ότι αφορά τα σούπερ μάρκετ μένει να φανεί αν θα αλλάξει και το ωράριο λειτουργίας ώστε ο κόσμος να μοιράζεται μέσα στην ημέρα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)