Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Πέρασαν 18 μήνες και δεν έχουν συσταθεί και προκηρυχτεί οι 1000 Θέσεις Νοσηλευτών για ΜΕΘ!

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία – Πέθανε 34χρονος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο «Γεννηματάς» 

Για τη στελέχωση των νέων κλινών, η Κυβέρνηση με το Ν 4690, το Μάιο του 2020, προχώρησε στη Νομοθετική πρωτοβουλία σύστασης Θέσεων: «Άρθρο 54: Σύσταση θέσεων Μ.Ε.Θ. 1. Συστήνονται στα Νοσοκομεία της Χώρας: α) πεντακόσιες (500) οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ., β) τριακόσιες (300) θέσεις εξειδικευμένων ιατρών στο γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης στην εντατική νοσηλεία και γ) χίλιες (1000) οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού» .

 Ενώ με το άρθρο 55 Ν.4722 το Νοέμβριο του 2020, έδωσε τη δυνατότητα οι Θέσεις να αφορούν και το άνοιγμα κλινών που δεν λειτουργούσαν λόγω ελλείψεων σε προσωπικό. Οι θέσεις αυτές όλες ήταν πέρα των κενών Οργανικών του κάθε Νοσοκομείου.

Από τότε ενώ η Κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση των Θέσεων Ιατρών και στη Προκήρυξη σχεδόν στο σύνολο των Ιατρών με 3 Προκηρύξεις ( Σεπτέμβριος 2020, Φλεβάρης 2021, Σεπτέμβριος 2021) για τις 1000 Θέσεις Νοσηλευτών ( στη πορεία έγιναν 900 Θέσεις Νοσηλευτών και 100 Φυσιοθεραπευτών) έχουν συσταθεί λιγότερες από τις μισές, ενώ μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει προκηρυχθεί ούτε μία(!!).

Έτσι, άρχισαν να παραδίδονται νέες κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες από την Άνοιξη του 2021, χωρίς να έχει προσληφθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Νοσηλευτής για τις νέες κλίνες.

Με αποτέλεσμα, νέες ΜΕΘ να λειτουργούν τμηματικά ή να έχουν κλειστά κρεβάτια, και όπου έχουν αναπτυχθεί κλίνες να είναι με μετακινούμενο προσωπικό από άλλα Νοσοκομεία και συμβασιούχους, ή να ανοιγοκλείνουν κλίνες ΜΕΘ με βάση τον αριθμό των ασθενών ή των αναγκών κατά περιόδους.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα απέναντι στα «μεγάλα λόγια» και τις υποσχέσεις Κυβέρνησης- Υπουργείο Υγείας. Μέσα στους 30 μήνες που είναι στη Κυβέρνηση, δεν έχουν εκδώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ(!!)  Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό με δική τους έγκριση και Π.Υ.Σ ( η 6Κ/20 έχει εγκριθεί το Μάιο του 2019…) ενώ οι υποσχέσεις και οι δηλώσεις  Υπουργών  από το Μάιο του 2021  για τη Προκήρυξη 4.000 ( που έγιναν 4910 …) για την Υγεία, παραμένουν υποσχέσεις και δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, τίποτα στον ορίζοντα. Μάλιστα το τραγελαφικό είναι ότι ο κ. Πλεύρης μιλάει για Προκήρυξη μέχρι τέλος του 2021, ενώ ο κ. Βορίδης στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, μίλησε για το Μάρτη του 2022.  Το «Επιτελικό Κράτος» παραδίδει μαθήματα συντονισμού…

Η πραγματικότητα των «υποσχέσεων- δεσμεύσεων» για την «ενίσχυση» του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από Κυβέρνηση –Υπουργείο Υγείας αποτυπώνεται με το πιο αποκαλυπτικό τρόπο από την επίσημη Απογραφή  των εργαζομένων στην Υγεία ( Apografi.gov.gr). Από τους 79.177 που παρέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ από το ΣΥΡΙΖΑ, το Σεπτέμβριο του 2021(τελευταία ενημέρωση) υπηρετούν 76.282, δηλαδή  -2.895 λιγότεροι υπάλληλοι μέσα στη Πανδημία. Και δεν έχουν αποτυπωθεί οι αυξημένες συνταξιοδοτήσεις λόγω αναστολών και αλλαγών στο Συνταξιοδοτικό μέχρι τέλους του 2021.

Υ.Γ : Η Προκήρυξη των 4910, όποτε και να εκδοθεί, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα του ΑΣΕΠ, θα θέλει 3 με 4 χρόνια να ολοκληρωθεί. Δηλαδή, η Κυβέρνηση της Ν.Δ θα ολοκληρώσει τη θητεία της χωρίς να προσλάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑ Μόνιμο Υπάλληλο (πλην Ιατρών) στην Υγεία(!!). Αντί λοιπόν «ενίσχυσης» του Συστήματος, θα έχουμε  χιλιάδες αποχωρήσεις χωρίς να καλυφθούν ΠΟΤΕ. Ζούμε λοιπόν ξανά Μνήμες 2010-2014, που αποχώρησαν 32.000 εργαζόμενοι χωρίς να υπάρξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ νέα Πρόσληψη.

ΑΡΜΑ – ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Πηγή: ergasiakanea.eu

1 σχόλιο:

  1. Κι ούτε πρόκειται. Ψεύτες κλέφτες και αληταράδες.
    Χιλιάδες πεθαίνουν , χιλιάδες θα μπορούσαν να σωθούν αυτού σαν τα σκουλήκια στα πτώματα κατασπαράζουν τις σάρκες των ηλιθίων που τους στηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)