Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Νέο «ναυάγιο» για το debate στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

 

Ούτε σήμερα βγήκε λευκός καπνός σχετικά με τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Κατά τη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ υπήρξε ισοψηφία επί των δύο προτάσεων και πλέον δεν αναμένεται συζήτηση και των έξι υποψηφίων.

Αύριο, Παρασκευή, πάντως οι πέντε υποψήφιοι -πλην του Γ. Παπανδρέου- αναμένεται να στείλουν ο καθένας από μια επιστολή στην ΕΡΤ προκειμένου να προχωρήσουν στο debate με βάση την πρόταση που είχαν ήδη κάνει.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας, αφήνει αιχμές κατά της πλευράς Παπανδρέου.

«Προτείναμε τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, όπως αυτή είχε καθοριστεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Στην τότε διαδικασία είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της. Σήμερα όμως, η πλευρά του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε εκείνο που η ίδια είχε συμφωνήσει το 2017. Όποιος δεν θέλει το διάλογο ή διστάζει μπροστά στα θέματά του, τον απαξιώνει και τον τορπιλίζει. Αυτό όμως δεν βοηθά την παράταξή μας», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του Ανδρ. Λοβέρδου.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για πολύ διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με την ανάλογη διαδικασία στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, επισείοντας παράλληλα τον κίνδυνο η τηλεμαχία να λάβει μορφή «ριάλιτι σόου». Και στην κατεύθυνση αυτή υπενθύμισε την αρχική του πρόταση για τρεις θεματικές, διαδικτυακές - τηλεοπτικές συζητήσεις, «όπου οι υποψήφιοι να μπορούν να συμμετάσχουν από οποίο σημείο της χώρας βρίσκονται και να έχουν επαρκή χρόνο ανάλυσης των θέσεων τους».

Στον αντίποδα, τη συμφωνία τους με την πραγματοποίηση τριών τηλεοπτικών συζητήσεων, δύο στον α΄ γύρο με όλους τους υποψηφίους (στις 22 και 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3) και ενός στον β΄ γύρο με τους φιναλίστ της αναμέτρησης (στις 8 Δεκεμβρίου), είχαν εκφράσει οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης.

Επιπλέον, και οι πέντε ήταν θετικοί με τη διεξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων συζητήσεων είτε σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είτε σε ιδιωτικά μέσα, ενώ ως προς τη στάση του Γ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων σημείωναν ότι απαιτείται ελεύθερος διάλογος αλλά και η φυσική παρουσία σε κοινό τραπέζι, με συντροφική διάθεση.

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

(3)