Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Φθινοπωρινές εκπτώσεις με ελλείψεις και στοκ προϊόντα: Φόβοι για τη Black Friday

Φθινοπωρινές εκπτώσεις με ελλείψεις και στοκ προϊόντα: Φόβοι για τη Black Friday

 
 
Καλύτερες τιμές περίμεναν οι καταναλωτές στην «πρεμιέρα» των φθινοπωρινών εκπτώσεων. Προσφορές στα στοκ της πανδημίας. Ελλείψεις σε ηλεκτρονικά είδη και εισαγόμενα ρούχα.

Με «παγωμάρα» ξεκίνησαν χθες οι φθινοπωρινές εκπτώσεις. Οι καταναλωτές δεν βρήκαν τις μεγάλες προσφορές που περίμεναν, ενώ τα προϊόντα που έχουν βγει στα ράφια των καταστημάτων είναι κυρίως τα στοκ της πανδημίας -τα αδιάθετα προϊόντα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι καταστηματάρχες κάνουν «σκόντο» στα καινούργια προϊόντα για να «μη χάσουν τους πελάτες τους», ωστόσο, υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις ελλείψεις που υπάρχουν ήδη, ενόψει και Black Friday και εορτών.

Όπως λένε, δεν έχουν πολλά περιθώρια, αφού η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα έχει αρχίσει να επηρεάζει την αγορά. Και όταν τα κοντέινερ καθυστερούν, ανεβαίνει το κόστος και φυσικά η τιμή του τελικού προϊόντος. Έτσι, οι ελπίδες μετατίθενται για το τέλος του μήνα και τη Black Friday που πέφτει στις 26 του μήνα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Στις φθινοπωρινές εκπτώσεις θα πρέπει να αναγράφεται η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Οι καταστηματάρχες, σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Κατά την περίοδο των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/2014, κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά μέχρι το τέλος του 2021

Οι ημερομηνίες με ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές είναι:

  • 7 Νοεμβρίου 2021
  • 12 Δεκεμβρίου 2021
  • 19 Δεκεμβρίου 2021 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)