Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά των μέτρων

 Νέα μέτρα: Στα κάγκελα οι καταστηματάρχες - «Ανέφικτες οι απαιτήσεις τους»

 

Τα βέλη της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση λίγες ώρες μετά τη ανακοίνωση της δέσμης (ημι) μέτρων και την κατάσταση με την πανδημία να έχει και πάλι ξεφύγει.

«Στη χειρότερη στιγμή της πανδημίας ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει ημίμετρα για την αντιμετώπισή της και αποκαλύπτει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ που έγκαιρα είχε προειδοποιήσει.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου αναφέρει πως η κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας και με τις επιλογές της «επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη στιγμή που οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται μέρα με τη ημέρα».

Καταλογίζει στο Μαξίμου πως δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος και εντοπίζει «ακραίες αντιφάσεις» με τρανταχτό παράδειγμα τη μη λήψη μέτρων για την προστασία στους χώρους λατρείας.

«Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα, αποδεικνύονται πια επικίνδυνοι για την Υγεία των πολιτών», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες»

Ενστάσεις και από το Κίνημα Αλλαγής που τονίζει πως η κυβέρνηση «από τον εφησυχασμό και την απαράδεκτη ανεμελιά του Οκτωβρίου, πανικόβλητη από την τραγική εικόνα της πανδημίας, περνά μόνο σε ημίμετρα, ενώ συνεχίζει να τρέμει το πολιτικό κόστος».

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως το Μαξίμου «δεν τολμά» και «δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες» και επαναφέρει τις προτάσεις «για τους ελέγχους, την ενίσχυση του ΕΣΥ, και την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών» που «είναι όσο ποτέ αναγκαίες».

«Εκτεθειμένη απέναντι στο λαό»

«Το ΚΚΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα τελευταία στοιχεία της πανδημίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρεκια ομιλίας του, σε εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το «Νέο ΕΣΥ» - Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Όπως επισήμανε «όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη, όσο και αν επιστρατεύει τη θεωρία της 'ατομικής ευθύνης', όσο και να στοχοποιεί μία τους νέους, μία τους ασυνείδητους και άλλοτε τους ανεμβολίαστους, είναι πολλαπλά εκτεθειμένη απέναντι στο λαό, έχει βαριές ευθύνες».

«Χάσατε τη μάχη»

«Αποτύχατε. Χάσατε τη μάχη στα νοσοκομεία, χάσατε τη μάχη στα εμβολιαστικά κέντρα, και χάσατε τη μάχη της πειθούς των πολίτων» αναφέρει το ΜέΡΑ25 και προτείνει για να μη χαθεί ο πόλεμος: «θαρραλέα και ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και δίκτυο μαζικών και ΔΩΡΕΑΝ τεστ για όλους, αποσυμπίεση των ΜΜΕ και των σχολικών τάξεων με πραγματική ενίσχυσή τους».

Το κοινοβουλευτικό κόμμα καταλήγει αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για την κυνικότητα και αναλγησία της ''Μητσοτάκης Α.Ε.''».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)