Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωση του καιρού

Σάκης Αρναούτογλου: Καλοκαίρι τέλος - Εισβάλει βοριάς με κρύο, βαρομετρικό χαμηλό με βροχές

 

 

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, τα σύννεφα θα πυκνώνουν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Παράλληλα, έλα σύστημα θα πλήξει την ανατολική-νοτιοανατολική βαλκανική χερσόνησο το επόμενο εικοσιτετράωρο και κατά τη διάρκεια της και των βραδινών-νυχτερινών ωρών της Δευτέρας θα εισβάλει από τη βορειοανατολική Ελλάδα, θα στρέψει τους ανέμους σε βοριάδες και θα τους ενισχύσει αρκετά κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, προσθέτει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτή η κατάσταση θα φτάσει μέχρι και τη νότια Ελλάδα προς τα μέσα της εβδομάδας, ρίχνοντας σταδιακά τον υδράργυρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αυτά τα σύννεφα, κυρίως από αργά το βράδυ της Δευτέρας, θα δώσου τοπικές βροχές.

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτη, από το εσωτερικό και τα βορειοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, ως τη δυτική Στερεά, την ανατολική Στερεά (από τα πολύ βόρεια τμήματα της Αττικής και τη Βοιωτία), το εσωτερικό της Θεσσαλίας, την Ήπειρο και πολλές περιοχές της Μακεδονίας και τις Θράκης, θα έχει περιορισμένη ορατότητα λόγω χαμηλών νεφώσεων.

Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες της Τρίτης, κυρίως αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, σύννεφα από το Θρακικό και το βόρειο Αιγαίο θα κινηθούν προς τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, μέχρι και το βορειοανατολική Στερεά, θα δώσουν τοπικές βροχές, που θα είναι πιο ισχυρές στις πιο ανατολικές περιοχές της Θεσσαλίας, δηλαδή στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας και στη Μαγνησία, τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας και τις Σποράδες.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα ανέλθουν στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία, ξεκινώντας από τις πρωινές ώρες και από τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και τις περισσότερες περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, από τη δυτική Μακεδονία, το Ιόνιο, μέχρι και τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, την Αττική, την Εύβοια και τη Θεσσαλία, θα έχει πυκνή συννεφιά μέχρι και το απόγευμα, η οποία θα δώσει τοπικές βροχές από την αρχή της ημέρας, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής και της βόρειας Στερεάς, τα ορεινότερα τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και στα υπόλοιπα ορεινά βορειοδυτικά τμήματα, δηλαδή αυτά της δυτικής Μακεδονίας και τα βορειότερα ορεινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και θα ανέλθουν στα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη, οι νεφώσεις θα έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Από το απόγευμα και μετά, ο καιρός θα ανοίξει σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα. Τοπικά αναμένεται να βρέξει στα κεντρο-βόρεια τμήματα της Εύβοιας και την βορειοανατολική Στερεά, κυρίως τη Βοιωτία.

Οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα ανέλθουν ξανά στα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, κυρίως στα νότια τμήματά του.

Την Παρασκευή, θα σύννεφα θα βρίσκονται μόνο στην ανατολική χώρα, από τη Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη. Εξαιτίας του βοριά, από την Πέμπτη το βράδυ και μετά θα έχουμε τοπικές βροχές στη βορειοανατολική Κρήτη. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο και θα ανέλθουν στα 6 μποφόρ.

Το Σάββατο θα έχει συννεφιές στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και από το δεύτερο μισό του Σαββάτου μέχρι το βράδυ θα έχει βροχές στο Ιόνιο και τις πιο δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Επίσης, θα το γυρίσει σε νοτιά και έτσι η υγρασία θα αυξηθεί ξανά σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)