Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη στην πίεση που δέχεται από την πανδημία - Πόλωση αντί συνεννόησης

Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη στην πίεση που δέχεται από την πανδημία - Πόλωση αντί συνεννόησης

 
 

Γράφει ο

 
 
Πρωτοφανής επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση σε μια ομιλία με προεκλογικό χρώμα.

Το δόγμα «δεν συζητάω με την αξιωματική αντιπολίτευση» επανέφερε το μεσημέρι με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, τινάζοντας στον αέρα κάθε πιθανότητα επίτευξης μιας συνεννόησης τη στιγμή που η πανδημία καλπάζει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την -διχαστική δυστυχώς- ομιλία του έδειξε ότι είναι ιδιαίτερα πιεσμένος από την εξάπλωση των κρουσμάτων και τα αρνητικά ρεκόρ και σε νοσηλείες και σε διασωληνώσεις, όπως πιεσμένος και από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας. Έτσι, με την πρωτοφανή σε οξύτητα επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, επεδίωξε έναν αντιπερισπασμό, έστω και αν όφειλε να γνωρίζει ότι η τακτική αυτή δεν μπορεί να κάνει την κοινωνία να ξεχάσει τη δίνη μέσα στην οποία έχει εισέλθει. Ταυτόχρονα, θέλησε με την οξύτητα της πεποίθησης να αποφύγει την κριτική ή τη γκρίνια πολλών μελών της ΚΟ, που πηγαίνοντας (όσοι πηγαίνουν) στις περιφέρειές τους, αισθάνονται τη δυσαρέσκεια ψηφοφόρων τους για πράξεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης και για την αβέβαιη κατάσταση που ζουν.

Από μια ομιλία που όλοι ανέμεναν μέτρα και συνεννόηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και δεν άκουσαν σχεδόν τίποτε για αυτό, έμεινε η πόλωση, αλλά και ένα προεκλογικό κλίμα-κατά τη γνώμη μας ήταν σαν ο πρωθυπουργός να κήρυτε τοην έναρξη μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου, που το μόνο που έλειπε ήταν η ημερομηνία προσφυγής στην κάλπη!

«Εθνικός σαμποτέρ ο ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως μετέδιδε για το iEidiseis.gr ο Μιχάλης Χαριάτης λίγο νωρίτερα: «Στην γραμμή της… καμίας συνεννόησης με τους πολιτικούς του αντιπάλους στο πεδίο της πανδημίας, η οποία σαρώνει την χώρα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα. Σημειώνοντας μάλιστα πως δεν είχε σκοπό να αναφερθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά αφορμή στάθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. «Ο κ. Τσίπρας τολμώ να πω πως γίνεται πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «λαϊκιστική», «μηδενιστική» και με σπασμωδικές αντιδράσεις αξιωματική αντιπολίτευση. «Πρόκειται για το κόμμα του ψέμματος και εξελίσσεται σε υγειονομικό, κοινωνικό και εθνικό ενίοτε σαμποτέρ» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως πρόκειται για τον συνασπισμό που καταψήφισε την συμφωνία με την Γαλλία και απέρριψε όλα τα μέτρα ανακούφισης πολιτών που δοκιμάστηκαν από φυσικές καταστροφές.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας «ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν» και πως ο Αλέξης Τσίπρας «τρικλοποδιές και παγίδες μόνο έβαζε και συνεχίζει να βάζει». Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός είπε πως «δεν ρώτησε ο Τσίπρας στο Ιπποκράτειο πόσες ΜΕΘ είχε όταν παρέδωσε την εξουσία. Οκτώ και σήμερα έχει 30». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)