Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Με σχεδόν 100% εμβολιασμένους η Πορτογαλία πήρε άμεσα μέτρα για την Ομικρον

Με σχεδόν 100% εμβολιασμένους η Πορτογαλία πήρε άμεσα μέτρα για την Ομικρον - Ποια είναι

 
 
 
Άμεσα μέτρα για τη μετάλλαξη Ομικρον μέσα στις γιορτές πήρε η Πορτογαλία. Κλείνουν μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Οι αρχές στην Πορτογαλία αποφάσισαν να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ και συνέστησαν στους πολίτες να εργαστούν από το σπίτι από την 26η Δεκεμβρίου έως τουλάχιστον την 9η Ιανουαρίου,.

Πρόκειται για τη χώρα της Ευρώπης με ποσοστό εμβολιασμού κοντά στο 100%, γεγονός που δείχνει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε επίσης ότι ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού θα είναι υποχρεωτικό για τη διαμονή στα ξενοδοχεία της χώρας και δήλωσε ότι οι αρχές θα περιορίσουν τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε 10 άτομα ανά ομάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτά δεν είναι ακόμα τα κανονικά Χριστούγεννα που έχουμε συνηθίσει», είπε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου. «Αν δεν λάβουμε αυτά τα μέτρα τώρα, οι συνέπειες στις ζωές όλων θα είναι πολύ χειρότερες μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά».

Ο Κόστα ανακοίνωσε επίσης περιορισμούς χωρητικότητας στα καταστήματα.

Τα περισσότερα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κόστα αρχικά επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά η τρέχουσα κατάσταση πανδημίας ανάγκασε την κυβέρνηση να τα εφαρμόσει νωρίτερα, πρόσθεσε.

Η Πορτογαλία, η οποία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο κατά του COVID-19 με το 87% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο, αντιμετωπίζει αύξηση των λοιμώξεων μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της μετάλλαξης Ομικρον.

Σχεδόν το 50% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Πορτογαλία προέρχονται από την παραλλαγή Omicron, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.

Η χώρα ανέφερε 5.754 νέα κρούσματα COVID-19 την Τρίτη. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)