Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Βολές από «Καθημερινή» και «Νέα» κατά Μαξίμου

Βολές από «Καθημερινή» και «Νέα» κατά Μαξίμου

 
 
«Η εικόνα που προβάλλουν κυβέρνηση και ειδικοί δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί» γράφει η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της. «Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνία ή πολιτικό βουητό» γράφουν τα «Νέα».

Βολές κατά του Μαξίμου εξαπολύουν σήμερα «Καθημερινή» και «Νέα», μετά τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα με τα τεστ.

Με τον τίτλο «Παλινωδίες», η «Καθημερινή» γράφει στο κύριο άρθρο της πρώτης της σελίδας: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι κυβερνητικές διαρροές, όμως, που αναιρούνται το επόμενο πρωί, τα πίσω-μπρος, υπό την πίεση διαφόρων ομάδων, ροκανίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και προκαλούν αδικαιολόγητη αβεβαιότητα. Ας μπει μια τάξη, λοιπόν, στο ποιος μιλάει πότε, ποιος αποκλείει προκαταβολικά μέτρα που μπορεί να φανούν αναγκαία σε μερικές μέρες».

«Η συζήτηση για τα υποχρεωτικά rabit tests που αφορούν ακόμα και τους εμβολιασμένους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγινε δημόσια και η ανατροπή μιας φαινομενικά ειλημμένης απόφασης από τα πλέον επίσημα χείλη δημιούργησε την αίσθηση πως οι πολιτικές αποφάσεις διαφοροποιούνται από τις εισηγήσεις των επιστημόνων», γράφουν τα «Νέα», επίσης στο κύριο άρθρο τους-και προσθέτουν: «Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνία ή πολιτικό βουητό. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, στη στροφή που θα κρίνει την πορεία του επόμενου χρόνου. Είναι ίσως πιο αναγκαίο από ποτέ να πρεριοριστεί η πολυφωνία γύρω από τα μέτρα ασφαλείας, όποια κι αν είναι αυτά. Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν θα μπερδεύεται ούτε θα εκτίθεται».

Σκληρή κριτική ασκεί από τη στήλη του και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Αναφέρει ότι η κυβέρνηση «οδηγείται από τη μια πατάτα στην άλλη», αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να συνεδριάζει η επιτροπή επί δυο εβδομάδες και ζητάει «φρένο στην πολυγλωσσία».

Είναι σαφές πως μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν το αναγνωστικό τους κοινό, οι δυο εφημερίδες μεγάλα θέματα στα οποία η κυβέρνηση είναι σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα δεν θα αφήνουν χωρίς κριτική. 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)