Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Τσίπρας στο Star: «Ατύχημα να μας κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης στην πανδημία - Οι λόγοι που ζήτησα εκλογές»

Τσίπρας στο Star: «Ατύχημα να μας κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης στην πανδημία - Οι λόγοι που ζήτησα εκλογές»

 
 
 
Συνέντευξή του Αλέξη Τσίπρα στο Star. Ανέλυσε τους βασικούς λόγους που ζήτησε εκλογές. Τι είπε για την ακρίβεια.

Τους λόγους για τους οποίους ζήτησε εκλογές, αλλά και τι διαφορετικό θα έκανε εν μέσω πανδημίας ανέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τόνισε ότι η χώρα μας είναι στις χειρότερες θέσεις θανάτων ανά εκατομμύριο πολιτών και υπογράμμισε ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντι στην κυβέρνηση.

«Ζητάμε εκλογές γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σήμερα το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν η χώρα μπορεί να αντέξει εκλογές εν μέσω πανδημίας, αλλά αν η χώρα μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμη μια κυνική κυβέρνηση και έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται τη πανδημία και την ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «ο κ. Μητσοτάκης λέει διαρκώς ψέματα τόσο για την πανδημία όσο και για την ακρίβεια» και συμπλήρωσε: «Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί. Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες για να ενισχύσει την δημόσια υγεία».

«Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται» και σημείωσε για την έρευνα Τσιόδρα - Λύτρα: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8.000 οικογένειες».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ» και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή».

«Ζητάμε εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «καθώς επί δύο χρόνια η πολιτική επιλογή ήταν να μην επενδύσει στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας. Ήταν συνειδητή η επιλογή να μην κάνουν προσλήψεις» και «είναι ατύχημα για τη χώρα να μας κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης εν μέσω πανδημίας».

«Εάν η κυβέρνηση στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε στο 3ο και το 4ο τι έκανε;. Συνειδητά δεν ενίσχυσαν το ΕΣΥ» υπογράμμισε.

Για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη είπε ότι αντίπαλος είναι η Δεξιά και όχι οι προοδευτικές δυνάμεις. «Δεν βλέπω τις άλλες δυνάμεις του Κέντρου και τις κεντροαριστεράς ως αντιπάλους. Η δεξιά είναι ο αντίπαλος» και υπογράμμισε ότι για να έχουμε πολιτική αλλαγή στον τόπο πρέπει «πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και δεύτερο τα ποσοστά του προοδευτικού χώρου να είναι μεγαλύτερα από αυτά της ΝΔ», ενώ για την ακρίβεια είπε ότι διαχειρίστηκαν και αυτό το κομμάτι με «ανεπάρκεια και ψέματα».

Συγκεκριμένα καταλόγισε στους ιθύνοντες και κυρίως στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ότι «κάνουν σα να βρίσκονται σε άλλη χώρα», καθώς, όπως είπε, μπορεί η κρίση να μην είναι μόνο ελληνική, ωστόσο σε άλλες χώρες αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός ή και μειώθηκε ο φόρος κατανάλωσης, ενώ εδώ η κυβέρνηση εκχώρησε το 17% της ΔΕΗ.

«Ένα πρόβλημα είναι η διαχειριστική ανεπάρκεια και η έλλειψη ικανότητας και ένα δεύτερο είναι το ψέμα», σημείωσε και κατέληξε: «Τούτη την ώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίξει το νοικοκυριό, τις επιχειρήσεις, την κοινωνική συνοχή και θα διαχειριστεί την πανδημία με αξιοπιστία για να μη θρηνήσουμε περισσότερους νεκρούς».


Οικονόμου: Ο Τσίπρας είναι εθισμένος στη διαστρέβλωση της αλήθειας

«Η πανδημία αποτελεί μια παγκόσμια απειλή, που λυγίζει ακόμα και τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη. Μέσα σε αυτό το δυσχερές υγειονομικά και οικονομικά περιβάλλον, η κυβέρνηση δίνει σκληρό αγώνα, προστατεύοντας κατά το μέγιστο τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος στη διαστρέβλωση της αλήθειας - συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - και παραμένει υπόλογος για την άρνησή του να στηρίξει, έστω και μια δύσκολη απόφαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για αυτό επιλέγουμε να μην τον παρακολουθήσουμε στις υπαρξιακές του ανησυχίες, μιας και μοναδική του έγνοια είναι να διασώσει τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία εσχάτως απειλείται. Μένουμε προσηλωμένοι στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και του επιπέδου ζωής των πολιτών, κινητοποιώντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της πατρίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)