Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση στην ψηφοφορία – Στις 20:00 θα κλείσουν οι κάλπες


Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση στην ψηφοφορία – Στις 20:00 θα κλείσουν οι κάλπες
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί σήμερα σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζουν απόδημοι Έλληνες.


Έως τις 20:00 το βράδυ θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ, λόγω αυξημένης προσέλευσης.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί σήμερα σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζουν απόδημοι Έλληνες. Σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τις 14:30 είχαν προσέλθει στις κάλπες 140.636 ψηφοφόροι, ενώ μέσα σε μία ώρα από τις 13:00 μέχρι τις 14:00 ψήφισαν περίπου 24.000 άτομα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) η ψηφοφορία γίνεται με ρυθμό περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεωτεροι , π.χ 16ρηδες αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ «οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)