Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Κλείδωσε» η παράταση στη ψηφοφορία

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Κλείδωσε» η παράταση στη ψηφοφορία

 
 
«Ναι» Λοβέρδου - Ανδρουλάκη στην πρόταση Παπανδρέου για παράταση της εκλογικής διαδικασίας. Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα.

Για τουλάχιστον μία ώρα αναμένεται να παραταθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Υπό τα νυν δεδομένα, στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα στις 21:00 και αι τα τελικά στη 01:00. Εάν όμως υπάρξει παράταση, τότε αναλόγως πηγαίνουμε πιο πίσω.

Νωρίτερα σήμερα (5/12), ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Ο λόγος είναι η αυξημένη πέραν του αναμενομένου προσέλευση των μελών και φίλων της παράταξης.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, συνεργάτες των Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Παύλου Χρηστίδη δήλωσαν ότι οι τρεις υποψήφιοι είναι θετικοί στην εν λόγω πρόταση προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν όσοι το επιθυμούν.

Συγκεκριμένα, κατά τον ΣΚΑΪ η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου δηλώνει θετική ώστε να ψηφίσουν όλοι. Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά Λοβέρδου ζητά να μείνουν ανοιχτά τα εκλογικά τμήματα ακόμα και μέχρι τις 9 ώστε να ψηφίσουν όλοι όσοι προσέλθουν, τονίζεται.

Η πλευρά Ανδρουλάκη δηλώνει ότι είναι θετική στην προοπτική παράτασης της ψηφοφορίας εφόσον χρειαστεί, ωστόσο, αφήνουν αιχμές για την πρωτοβουλία Παπανδρέου να καταθέσει το σχετικό αίτημα το οποίο θεωρούν ότι γίνεται για λόγους εντυπώσεων.

«Εμείς είμαστε της διατήρησης της σοβαρότητας της διαδικασίας», επισημάνουν με νόημα. Τέλος, η πλευρά Χρηστίδη δηλώνει και αυτή θετική σε μια ενδεχόμενη παράταση, την οποία θεωρούν αυτονόητη για να διευκολυνθεί ο κόσμος που έχει προσέλθει στις κάλπες. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)