Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία


Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ όπου έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής και θα μπορεί να ψηφίσει όποιος πολίτης επιθυμεί, είτε είναι μέλος, είτε φίλος του κόμματος.

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 89.000 πολίτες με ρυθμό περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό, όπως εκτιμούν από το κεντρικό επιτελείο.

Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί. Τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν 1 ή 2 ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, αν χρειαστεί, θα δοθεί παράταση, ανακοίνωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροποή του Κινήματος Αλλαγής, (ΕΔΕΚΑΠ) 816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) λειτουργούν κανονικά και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν όπου τους διευκολύνει και μπορούν να ενημερωθούν για τα εκλογικά κέντρα στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής.

Σε 11 χώρες στο εξωτερικό λειτουργούν 22 εκλογικά τμήματα για τους αποδήμους.

Ήδη ψήφισαν οι υποψήφιοι Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Π. Γερουλάνος και Χ. Καστανίδης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)