Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Αυστρία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 

 Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την Covid-19 και το πανεθνικό lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας οι διαδηλωτές έφτασαν τους 44.000 στην πορεία του Σαββάτου (11/12), που εντάσσεται σε μία σειρά κινητοποιήσεων ίδιας θεματολογίας που έχουν καθιερωθεί Σαββατοκύριακα εδώ και έναν μήνα, έπειτα από την απόφαση της Αυστρίας να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επιβάλλει εκ νέου lockdown, καθώς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον ερχόμενο Φεβρουάριο για όλο τον πληθυσμό ηλικίας 14 και άνω.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, όμως όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο θα πληρώσουν αρχικό πρόστιμο 600 ευρώ και 3.600 μηνιαίως αν δεν συμμορφωθούν.

Διαδηλωτές δηλώνουν ότι είναι «τρομερή διάκριση να μην μπορείς να στείλεις το παιδί σου για χορό, τέννις ή μαθήματα κολύμβησης επειδή είναι ανεμβολίαστο».

«Δεν είναι αυτή η κατεύθυνση που θα έπρεπε να παίρνει η δημοκρατία. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις, και παρόλα αυτά να ζούμε μαζί ελεύθερα», είπαν.

Μεταξύ των ομάδων και οργανώσεων που καλούσαν στη σημερινή συγκέντρωση ήταν και το ακροδεξιό κόμμα της «Ελευθερίας».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)