Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Οριστικό «ΟΧΙ» στις αμερικανικές φρεγάτες

Οριστικό «ΟΧΙ» στις αμερικανικές φρεγάτες

 

Γράφει ο

Επίσημη αντίδραση της Αθήνας λίγες ώρες μετά την αμερικανική πρόταση για τις φρεγάτες. Στο καναβάτσο οι Ελληνοαμερικάνικο λόμπι που τις προωθούσε.

Στο «καναβάτσο» έριξε ο υπουργός Άμυνας το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι που επέμενε έως και σήμερα το πρωί να προκαλεί σύγχυση και να επιμένει στην προώθηση των αμερικανικών φρεγατών (αλουμινότρατες) παρ´ ότι η Ελλάδα επισήμως έχει συμφωνήσει στην προμήθεια των Γαλλικών φρεγατών.

Σήμερα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την αμερικανική πρόταση για το ελληνικό πρόγραμμα των φρεγατών, προκαλώντας προς το παρόν την ψευδαίσθηση ότι παραμένουν όλα ανοιχτά και ενδεχομένως μπορεί η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστραλίας και να ακυρώσει την παραγγελία, βγήκε επισήμως το υπουργείο Άμυνας και ανακοίνωσε ότι: «Η απόφαση της Κυβερνήσεως να προχωρήσει στην προμήθεια τριών γαλλικών Φρεγατών τύπου «Belh@rra» είναι ειλημμένη.

Όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ώστε σύντομα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις. Στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα, οι Συμβάσεις θα τεθούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Βουλής προς Ψήφιση».

Με την ανακοίνωση αυτή το υπουργείο Άμυνας, δηλαδή η κυβέρνηση, βάζει οριστικό τέλος στις αμερικανικές φρεγάτες και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την αγορά των F-35.

Μαζί με τον ενταφιασμό των αμερικανικών φρεγατών, εξανεμίζεται κάθε απέλπιδα προσπάθεια του ελληνοαμερικανικού επιχειρηματικού λομπι που τις προωθούσε παντοιοτρόπως εκθέτοντας ακόμη και μέλη της κυβέρνησης που είχαν πιστέψει ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα φέρουν Αμερικανούς επενδυτές και θα αναστήσουν τα ελληνικά ναυπηγεία. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)