Συνεχίζεται το αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους και διασωληνωμένους στη χώρα μας, με τις γιορτές να πλησιάζουν. Την ίδια ώρα, το ΕΣΥ ασφυκτιά και η παραλλαγή Όμικρον βρίσκονται στη χώρα μας μετρώντας κρούσματα.
Σε συνεχή επαγρύπνηση και με έκδηλη την ανησυχία, η διεθνής κοινότητα σπεύδει να λάβει μέτρα ενόψει της επικράτησης του νέου στελέχους μέσα στους επόμενους 7 μήνες, με τις πρώτες ενδείξεις να φανερώνουν μεγάλη μεταδοτικότητα.
Και η χώρα μας ξεκίνησε να καταγράφει τα πρώτα κρούσματα πρώτα στην Κρήτη και πλέον και στην Αθήνα, την ώρα που αντιμετωπίζει την έξαρση του πανδημικού κύματος με αιχμή τη μετάλλαξη Δέλτα.
Χάνονται ζωές και ο πρωθυπουργός κάνει τον… γιατρό!
Μέρες Νοεμβρίου του 2020 θυμίζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ξεπερνά τους 18.700. Η Ελλάδα έχει δύο φορές επάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες ζωών ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Την ίδια στιγμή όμως, η κυβέρνηση δείχνει να προχωρά χωρίς αλλαγές και χωρίς νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει οξύνει κάθε συζήτηση, και οι πολίτες -εμβολιασμένοι και μη- εκφράζουν αμφιβολίες για το εμβόλιο και το αποτέλεσμά του λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.
Ωστόσο, «παγώνει» κάθε συζήτηση για νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης ενόψει των Χριστουγέννων για τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, στον «πάγο» και οι συζητήσεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 50 ετών.
«Προς το παρόν δεν κρίνεται αυτό αναγκαίο. Αν δούμε ότι τα υγειονομικά, επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν, τότε θα το αξιολογήσουμε. Αλλά προς το παρόν αυτό δεν υπάρχει στην ατζέντα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί περαιτέρω πολιτική φθορά, καθώς οι «δικτατορικού τύπου», τελευταίες του αποφάσεις προβλημάτισαν όχι μόνο όσους δεν έκαναν το εμβόλιο, αλλά και γενικά τους ψηφοφόρους του.
Έντονα είναι και τα ερωτήματα για την αναμνηστική δόση, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί δεν απαντούν με σαφήνεια στο γιατί μειώθηκε το διάστημα πραγματοποίησής της κατά τη μετάβαση από την δεύτερη στην τρίτη δόση.
Αυτά τα μέτρα θα εξεταστούν
- μπλόκο για τους ανεμβολίαστους και στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης
- μείωση ισχύος Πιστοποιητικού Νόσησης στους 3+1 μήνα
Μέσα στην εβδομάδα, μετά και τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 μήνες και να δίνεται 1 μήνας περιθώριο για το εμβόλιο.
Πηγή: newsbreak.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου