Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Έχουμε συζητήσει για self test και όχι για rapid test ενόψει Χριστουγέννων για τους εμβολιασμένους

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Έχουμε συζητήσει για self test και όχι για rapid test ενόψει Χριστουγέννων για τους εμβολιασμένους

 

«Δεν χρειάζεται να βάλουμε όσους έχουν το εμβόλιο στην ίδια ταλαιπωρία με τους ανεμβολίαστους» τονίζει ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος

 

«Δεν έχει κάνει καμία σχετική εισήγηση για rapid test στους εμβολιασμένους η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας», έτσι ώστε να κυλήσουν με περισσότερη ασφάλεια τα Χριστούγεννα τόνισε το πρωί της Τρίτης (21/12) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Υπογραμμίζοντας πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επεσήμανε πως έχει συζητηθεί το μέτρο των self test.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ξεκαθάρισε πως το self test και το rapid test ως τεστ είναι ακριβώς το ίδιο. «Η μόνο η διαφορά είναι πως το self το κάνει ο ίδιος ο ασθενής στον εαυτό του ενώ το rapid το κάνει κάποιος άλλος στον ασθενή και το καταχωρεί» είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Μανωλόπουλος: Η κινητικότητα για τους ανεμβολίαστους πρέπει να περιοριστεί

«Ο ιος εξελίσσεται, μας βγάζει νέα δεδομένα. Η κινητικότητα για τους ανεμβολίαστους πρέπει να περιοριστεί» είπε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας εξέφρασε επίσης τις ενστάσεις του για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, επισημαίνοντας πως είναι αρκετή ενόψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test.

«Δεν χρειάζεται, είπε, να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing, δεν χρειάζεται να τους στην ίδια ταλαιπωρία με τους ανεμβολίαστους» ανέφερε.

Μιλώντας για την πληρωμή του rapid test ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος σημείωσε «το ποιος θα πληρώνει το rapid test είναι θέμα κυβερνητικό».

«Ένας εμβολιασμένος με τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι σχεδόν απίθανο να νοσήσει βαριά» συμπλήρωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας.

Πηγή:  newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)