Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Οικονόμου για «VIP ΜΕΘ»: Αν υπάρχουν στοιχεία, να καταγγελθούν

Οικονόμου για «VIP ΜΕΘ»: Αν υπάρχουν στοιχεία, να καταγγελθούν

 
Μείζον ζήτημα έχει προκύψει με τις καταγγελίες που έκανε ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ στο Kontra για τις 47 κλίνες ΜΕΘ που δεν μένουν κενές, παρότι υπάρχουν σε αναμονή διασωληνωμένοι εκτός. Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αδιανόητο γεγονός να γίνονται διακρίσεις» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τις καταγγελίες σχετικά με τις «VIP κλίνες ΜΕΘ», που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χθες το βράδυ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος είχε πρώτα αναφερθεί πριν από μερικές μέρες στο γεγονός ότι κατάφερε και βρήκε κρεβάτι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, την ώρα που εμβολιασμένος 58χρονος ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε για το θέμα ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται πως χθες στο Kontra, ο κ. Γιαννάκος είπε χαρακτηριστικά:

«Ο 58χρονος από το Αγρίνιο μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος βρήκε ΜΕΘ. Αν δεν είχε αναδειχθεί το ζήτημα μπορεί να είχε πεθάνει. Οι δημόσιες κλίνες είναι 950. Οι 647 είναι για κορονοϊό και μέσα είναι 600. Άρα 47 είναι κενές. Γιατί είναι κενές αφού υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός; Τις κρατάνε για ειδικές περιπτώσεις. Μητροπολίτες, πολιτικοί και λοιπά.»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ βγήκε και σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, κάνοντας νέες καταγγελίες:

«Όσοι είναι σε αναμονή δεν είναι κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός» τόνισε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)