Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και παγωνιά το επόμενο 24ωρο

Σάκης Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και παγωνιά το επόμενο 24ωρο - Οι περιοχές

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, «με εξαίρεση την Κρήτη όπου εκεί θα παραμείνουν κάποια φαινόμενα, ακόμα και με τη μορφή χιονοπτώσεων σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές, στην υπόλοιπη χώρα το επόμενο 24ωρο ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση από πλευράς φαινομένων.

Γιατί από πλευράς κρύου θα είναι τσουχτερό αυτό, σε ολόκληρη τη χώρα, και η Πέμπτη θα είναι η πιο κρύα ημέρα της εβδομάδας που διανύουμε.

Θα μας μείνουν επίσης και πολύ ενισχυμένοι βοριάδες που κατά τόπους δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τα 7 με 8 μποφόρ και ίσως φτάσουν και τα 9 με 10 μποφόρ σε περιοχές του Αιγαίου πελάγους. Παγωνιά, λοιπόν, το επόμενο 24ωρο».

Τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (13/1), λοιπόν, «στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές: σε Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια μέχρι και νοτιοδυτική), στις βορειοανατολικές περιοχές της Στερεάς (από της Ευρυτανία μέχρι και τη Βοιωτία και τα βορειότερα-βορειοανατολικότερα τμήματα της Αττικής), και Εύβοια, εδώ θα υπάρχουν σύννεφα και θα σημειωθούν κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές - μικρής όμως διάρκειας.

Στις Κυκλάδες, και εδώ θα υπάρχει κάποια συννεφιά, κατά διαστήματα πυκνή, και η οποία θα δώσει τοπικές βροχές μικρής διάρκειας με τη μορφή μπόρας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Υπάρχουν ενδείξεις για χιονόνερο ή και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα των βορείων Κυκλάδων.

Η Κρήτη, η βόρεια και η ορεινή θα έχει περισσότερη συννεφιά με βροχές κατά διαστήματα και χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 800 με 900 μέτρα αρχικά.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο λιακάδα, εκτός από Λέσβο ίσως και Χίο, με κάποια παροδικά αυξημένη συννεφιά και στις Σποράδες, αλλά με λιακάδα θα ξεκινήσει η Πέμπτη στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα».

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 13/1, «σταδιακή βελτίωση ο καιρός μέσα στην ημέρα, και κυρίως μετά το μεσημέρι, στις περισσότερες περιοχές της χώρας πλην της Κρήτης.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα ανοίγει ο καιρός ολοένα και περισσότερο μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Στις Κυκλάδες δεν αποκλείεται κάποιες ασθενείς τοπικές μπόρες να διατηρηθούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Στην Κρήτη σιγά-σιγά τα φαινόμενα θα εξασθενούν, αλλά δε θα σταματήσουν εντελώς μέχρι και αργά το απόγευμα. Μάλιστα κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται και λίγο πιο χαμηλότερα απ’ ό,τι τις πρωινές ώρες. Λιακάδα και στο ανατολικό Αιγαίο, πλην του Καστελόριζου.

Τις βραδινές ώρες (σ.σ.: της Πέμπτης 13/1) θα ξαστερώσει σχεδόν παντού, θα έχει πάρα πολύ τσουχτερό κρύο.

Στην Κρήτη τα φαινόμενα θα πάρουν πιο τοπικό χαρακτήρα και κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εντοπίζονται και κοντά στα 600 με 700 μέτρα τις πρώτες νυχτερινές ώρες. Αλλά και εδώ, γενικά, μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, ξαστεριά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)