Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Καμάρωσαν το 2ο Δημ. Σχολείο Αριδαίας , ένα έργο στολίδι

 

 

Ένα από τα σχολεία –στολίδια του νομού επισκέφθηκαν  το Σάββατο ο  πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος  και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη . Βρέθηκαν να καμαρώσουν από κοντά την σχεδόν μετά από πολλές περιπέτειες  , ολοκληρωμένη  αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας

 

Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών, καθώς πρόκειται για ένα   σπουδαίο έργο το οποίο  πρόκειται να λύσει το σημαντικό πρόβλημα έλλειψης αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και ταυτόχρονα να  αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αριδαίας.

 Η χρηματοδότησή του ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και εξασφαλίστηκε το 2017 έπειτα από συνεργασία του τότε Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου με τη Βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη.

 

 Σε σχετικές δηλώσεις τους είπαν:

Δ. ΜΠΙΝΟΣ: «ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»

«Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας αποτελεί ένα “κόσμημα” για τον Δήμο μας. Η κατασκευή του ξεκίνησε επί Δημαρχίας Πέτρου Ζέρζη, ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Δημήτρη Πασόη και η δική





μας Δημοτική Αρχή κι εγώ σαν Δήμαρχος
υπέγραψα την παραλαβή και παράδοση από την Περιφέρεια.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο όμως στερούταν χώρου άθλησης και αθλοπαιδιών. Μετά από πολλές προσπάθειές μας, καταφέραμε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, έχοντας δίπλα μας τη σχολική κοινότητα, τον τότε Διευθυντή του σχολείου Χρήστο Νάτσκο, την τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιορδάνα Ιωσηφίδου μαζί με το συμβούλιό της. Αλλά πέρα από τη στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων, χρειαζόταν και η πολιτική βούληση για να βρεθούν τα χρήματα. Αρωγός αυτής της προσπάθειας, στάθηκε η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία με δική της πρωτοβουλία και παρέμβαση εξασφάλισε 200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017, ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων.

Περιλαμβάνει γήπεδα

 ποδοσφαίρου,

πετοσφαίρισης

και μπάσκετ,

αλλά και όργανα γυμναστικής.

Εκτός από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, μετά το μεσημέρι θα μπορεί ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί από όλα τα παιδιά.

Αυτές οι ενέργειες έγιναν το 2017, όμως υπήρχε ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα καθώς ο χώρος αυτός ανήκε σε ιδιώτη και έπρεπε να γίνει η ανταλλαγή αυτού του χώρου με έναν άλλο δημοτικό χώρο. Έγιναν λοιπόν οι διαδικασίες, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Δημοτική Αρχή του κ. Πασόη, στη συνέχεια της ολοκληρώσαμε εμείς και τον Φεβρουάριο του 2018 υπογράψαμε τα συμβόλαια. Λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων καθυστέρησε αρκετά η περαίωση αυτού του έργου.

Έτσι, η σημερινή Δημοτική Αρχή, με μια μικρή καθυστέρηση, κατόρθωσε σήμερα να προχωράει αυτό το σημαντικό έργο και οφείλω να πω ότι είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι ένα έργο για το οποίο προσπαθήσαμε πολύ παίρνει σάρκα και οστά. Πιστεύω ότι σύντομα θα αποδοθεί στη σχολική κοινότητα και σε όλη την τοπική μας κοινωνία»


Θ. ΤΖΑΚΡΗ: «ΔΩΣΑΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»

Το συγκεκριμένο έργο είχε εγκριθεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Συγκεκριμένα, στις 22 Δεκεμβρίου 2017 εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του. Σε μία από τις καθόδους μας μαζί με τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο στην Αθήνα ενημερωθήκαμε γι’ αυτή την εξέλιξη. Με αυτόν τον τρόπο δώσαμε λύση στο πρόβλημα του περιορισμένου αύλειου χώρου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας κατά τις ώρες λειτουργίας του, ενώ το απόγευμα ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα παιδιά της πόλης και έτσι εξασφαλίζεται και ένας νέος αθλητικός χώρος.

Δεν ήταν η μόνη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε για το Δήμο Αλμωπίας. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου εξασφαλίσαμε χρήματα για τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε πολλούς οικισμούς, αλλά και 35.000 ευρώ για την αγορά λεωφορείου για την “Ηλιαχτίδα”.

Εγώ προσπαθώ πάντα ως Βουλευτής να ανταποκριθώ στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτά προωθούνται μέσω των Δημοτικών Αρχών. Βρισκόμουν και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση όλων όσων θέλουν να με “αξιοποιήσουν”, για να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Ν. Πέλλας».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΤΣΚΟΣ: «ΝΙΩΘΩ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ»

 



 

«Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο, γιατί βλέπω ότι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια παίρνει σάρκα και οστά.

 

Το έργο αυτό ήταν απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και με την ολοκλήρωσή του το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας γίνεται πρότυπο για την περιοχή μας, ένα σχολείο μάλιστα που ξεχωρίζει από πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Γιατί πέρα από το κτιριακό που είναι άρτιο, οι ενέργειες που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Μπίνου για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να κατασκευαστεί αυτός ο αύλειος χώρος ήταν πολύ σημαντικές, γιατί έτσι θα δοθεί διέξοδος στους 140 περίπου μαθητές του σχολείου, ώστε την ώρα των διαλειμμάτων ή την ώρα της γυμναστικής να μπορούν να εκπαιδεύονται σε έναν χώρο με όλες τις προδιαγραφές. Ταυτόχρονα, ο χώρος αυτός θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία μετά τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες του Δήμου μας.

 

Αν και δεν είμαι διευθυντής στο σχολείο αυτή τη στιγμή, μιας και υπηρετώ την εκπαίδευση από μία άλλη θέση, νιώθω τεράστια ικανοποίηση και θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον κ. Μπίνο για τις προσπάθειες που έκανε για να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς και τους προηγούμενους Δημάρχους γιατί ήταν ένα πρόβλημα πολλών χρόνων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχολείο εγκαταστάθηκε σε αυτόν τον χώρο το 2015, έχουν περάσει επτά χρόνια.

 

Εμείς προσπαθήσαμε σαν Σύλλογος Διδασκόντων αλλά και ο Σύλλογος Γονέων να ασκήσουμε κάθε πίεση που μπορούσαμε, γιατί πρώτη προτεραιότητά μας ήταν το καλό των μαθητών μας».

 









 

1 σχόλιο:

  1. Σε ποιον ιδιώτη ανήκε; Και τί πήρε σαν αντάλαγμα ο "ιδιοκτήτης";. Μήπως έτσι κουκουλώθηκε ένα σκάνδαλο παραχώρησης δημοτικής περιουσίας σε ημετέρους; Γιατί αυτή η έκταση δεν ανήκε ποτέ σε κανέναν ιδιώτη που παρουσίασε δημόσια έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία ιδιοκτησίας. Αναμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)