Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Κάλεσαν δημοσιογράφο σε ανωμοτί κατάθεση επειδή έκανε... ρεπορτάζ

 

Δύσκολες εποχές για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, καθώς, μετά τις περιπτώσεις Παπαδάκου και Βαξεβάνη, ένας ακόμη δημοσιογράφος κλήθηκε από την εισαγγελία για να δώσει εξηγήσεις για ρεπορτάζ του.

Ο λόγος για τον Νίκο Γιαννόπουλο, ο οποίος συνεργάζεται με την ιστοσελίδα News24/7 και δέχθηκε κλήση από την εισαγγελία για να παρέχει ανωμοτί εξηγήσεις σχετικά με ρεπορτάζ που είναι κάνει για την κατάληψη της Ιωνιδείου σχολής, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε σημερινό του κείμενο, εκείνο που ερευνά η Δικαιοσύνη είναι εάν συντρέχει λόγος περί ηθικής αυτουργίας στην τέλεση αδικημάτων, δηλαδή εάν ο δημοσιογράφος με το ρεπορτάζ του… προκάλεσε την κατάληψη στο σχολείο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Νίκος Γιαννόπουλος, η κλήση του γεννά ερωτήματα, καθώς το ρεπορτάζ (εδώ η δημοσίευση) κάνει μια παράθεση ανακοινώσεων χωρίς επιπλέον σχόλια, ενώ μετά από εκείνο το θέμα, η ιστοσελίδα δημοσίευσε τουλάχιστον άλλα πέντε σχετικά ρεπορτάζ.

Για τα όσα συνέβησαν στην Ιωννίδειο Σχολή τον περασμένο Οκτώβρη έχει κάνει σχετικά ρεπορτάζ και η «Εφ.Συν.», καθώς γονείς και μαθητές είχαν συρθεί σε αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις, μετά από ανώνυμες καταγγελίες.

Πηγή: efsyn.gr


1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή τι έπρεπε; Ο κάθε δημοσιογράφος να κάνει ρεπορτάζ;
    Κι αν όλοι κάνουν ρεπορτάζ ποιος θα γλείφει ολημερίς το Ζαβό;
    Μόνο ο Περκεντέρης, ο Πορτοκλάστε,κι ο Χατζηνικολάκης;
    Πες και συ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)