Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά - Πυκνές χιονοπτώσεις τη Δευτέρα, οι περιοχές

Σάκης Αρναούτογλου: Πυκνές χιονοπτώσεις τη Δευτέρα, οι περιοχές - Πού χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά από τη Βόρεια Ελλάδα και καθώς θα βαδίζουμε προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα κινηθούν νοτιότερα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το πρωί του Σαββάτου στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, δηλαδή σε Λαμία- Εύβοια- Αν. Στερεά - Βοιωτία - Αττική και- ΒΔ Πελοπόννησο θα έχουμε τοπικές βροχές και κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από 200-300 μέτρα.

Στις βορειότερες περιοχές θα έχουμε τσουχτερό κρύο και ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και μετά δεν αποκλείονται πρόσκαιρες μπόρες χιονιού στην Αττική, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε μπόρες, βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Από το βράδυ και μετά θα έχουμε χιονοπτώσεις στις Σποράδες και τη νύχτα θα έχουμε χιόνια στα ορεινά των Κυκλάδων.

Η Αττική θα έχει μέχρι και το μεσημέρι τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ από το απόγευμα και μετά ίσως χιονίσει τοπικά σε χαμηλές περιοχές. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά και η θερμοκρασία από 5 βαθμούς νωρίς το πρωί και 5 βαθμούς το μεσημέρι.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές στα βόρεια της περιφέρειας και προς το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει μια πιθανότητα για αραιές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από -1 έως 4.

Την Κυριακή θα έχουμε χιόνια στο Αιγαίο από την Σαμοθράκη, στις Σποράδες, την Εύβοια η οποία θα χτυπηθεί ιδιαίτερα από τον χιονιά. Στην ΒΑ Αττική θα έχουμε επίσης κάποιες χιονοπτώσεις.

Τη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση από τα βόρεια. Κύριο χαρακτηριστικό οι χιονοπτώσεις σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και σε περιοχές από τα Τέμπη έως και την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι έως πολύ πυκνές κατά το δεύτερο μισό της Δευτέρας στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και την Αττική, στη ΒΑ Πελοπόννησο και προς την Εύβοια.

«Όσοι είναι να κινηθείτε στο κομμάτι της Αθηνών - Λαμίας έως και το Βόλο τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά» είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η Εύβοια αναμένεται να δεχθεί επίσης μεγάλα ύψη χιονιού «ακόμη και 40- 50 εκατοστά».

Μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια χιόνια ακόμη στην Αττική και την Εύβοια, ενώ θα χιονίσει σε Κρήτη και Κυκλάδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)