Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Διεθνής κατακραυγή για την δίωξη της δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς στην Τουρκία

 Τουρκία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς για εξύβριση του Τούρκου προέδρου

 

 

 

Υπό την κατηγορία της προσβολής του Ερντογάν και δύο ακόμα υπουργών της κυβέρνησής του, οι εισαγγελικές αρχές στην Τουρκία ζητούν την επιβολή κάθειρξης 11 ετών στην δημοσιογράφο Καμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της Σεντέφ Καμπάς, απασχόλησε διεθνώς, αφού το δικαστήριο διέταξε την προφυλάκισή της τον Ιανουάριο, ενώ τώρα ο εισαγγελέας ζητά επίσης να ασκηθεί δίωξη στην 52χρονη δημοσιογράφο για προσβολή του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και του υπουργού Μεταφορών Αντίλ Καραϊσμαήλογλου και να της επιβληθεί συνολικά ποινή κάθειρξης 11 ετών.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», είχε τονίσει η πολύ γνωστή στην Τουρκία δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1, την οποία επανέλαβε στη συνέχεια στο Twitter. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν καταδίκασαν τα λεγόμενά της, υποστηρίζοντας ότι ήταν προσβλητικά για τον πρόεδρο.

Ο Συνασπισμός για τις Γυναίκες στη Δημοσιογραφία (CFWIJ) και άλλες 37 οργανώσεις που προασπίζονται την ελευθεροτυπία ζήτησαν από την Τουρκία να αποφυλακίσει την Καμπάς.

«Η αβάσιμη φυλάκιση της εν λόγω δημοσιογράφου καταδικάστηκε ευρέως από τοπικές και διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις, καθώς και από οργανισμούς για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία του Τύπου», ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους. «Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση και η δικαιοσύνη εμφανίζονται άκαμπτες και η Σεντέφ παραμένει στη φυλακή», προστίθεται σε αυτό το κείμενο.

  

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)