Όπως τονίζει το ΜέΡΑ25 σε σχετική ανακοίνωση, «η “Macquarie” είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες εταιρείες στον πλανήτη. Στην Αυστραλία, απ’ όπου προέρχεται βουίζει για όσα έχει κάνει. Υπήρξε, μάλιστα, και ένα πρόγραμμα στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστραλίας που αναδείκνυε ακριβώς τις ρεμούλες της «Macquarie», στην οποία η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μόλις τόλμησε εν μέσω εντεινόμενης ενεργειακής κρίσης λόγω και του πολέμου, να δώσει τον ΔΕΔΔΗΕ».

Αναλυτικά:

Στην Ελλάδα της νέας λιτότητας, της ακρίβειας δηλαδή, όσο περισσότερο αυξάνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ τόσο αυξάνονται τα υπερκέρδη του καρτέλ της ενέργειας. Ενός καρτέλ, ενός «Χρηματιστηρίου της Ενέργειας» δηλαδή, το οποίο αποφασίζει εκείνο την τιμή που θα επιβάλει με στόχο και αποτέλεσμα την κερδοφορία της παρασιτικής ολιγαρχίας, με την Κυβέρνηση να επιχαίρει κιόλας που η ΔΕΗ έχει κερδοφορία!

Είναι δυνατόν να κερδίζουν οι παραγωγοί της ηλεκτρικής ενέργειας σε μια περίοδο που μαγαζιά κλείνουν και οι οικογένειες δεν μπορούν να θερμάνουν το σπίτι τους;

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ όμως συμπληρώθηκε προχτές, με την ολοκλήρωση της πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας μας στη Macquarie.

Η «Macquarie» είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες εταιρείες στον πλανήτη. Στην Αυστραλία, απ’ όπου προέρχεται βουίζει για όσα έχει κάνει. Υπήρξε, μάλιστα, και ένα πρόγραμμα στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστραλίας που αναδείκνυε ακριβώς τις ρεμούλες της «Macquarie», στην οποία η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μόλις τόλμησε εν μέσω εντεινόμενης ενεργειακής κρίσης λόγω και του πολέμου, να δώσει τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η Κυβέρνηση ωστόσο κωφεύει, βεβαίως, σε όλα αυτά. Το ίδιο γίνεται και με τα σούπερ-μάρκετ που θησαυρίζουν εν μέσω της ακρίβειας, με τα ποσοστά κέρδους τους να είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Φαίνεται πως ο πόλεμος δίνει την ευκαιρία στην Μητσοτάκης Α.Ε. να εκμεταλλευτεί τη διεθνή αναστάτωση, ώστε να δικαιολογηθεί για την ακρίβεια, ελπίζοντας ότι ο ελληνικός λαός εκεί έξω θα σκεφτεί: «Εντάξει, τι φταίει η Μητσοτάκης Α.Ε.;», όμως η «Μητσοτάκης Α.Ε.» είναι ο βασικός μέτοχος στην επιτάχυνση του πληθωρισμού πολύ πιο ψηλά από τις άλλες χώρες.