Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Η ΝΔ καταψήφισε τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες των Paradise Papers

Ουκρανικό: Η ΝΔ καταψήφισε τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες των Paradise Papers

 

 

 «Στον αφρό» οι συγκεκριμένοι Ρώσοι ολιγάρχες. «Οφείλουν να εξηγήσουν γιατί την καταψήφισαν!», τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης.

 Οι ευρωβουλευτές των υπερσυντηρητικών δυνάμεων της ΕΕ και της Δεξιάς καταψήφισαν σήμερα (2/3) την τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες την οποία κατέθεσε η ευρωομάδα της Αριστεράς (The Left) στο ψήφισμα για την Ουκρανία.

Η Νέα Δημοκρατία δεν κατέβηκε από το προαναφερθέν συντηρητικό άρμα και γλύτωσε τους ολιγάρχες, μιας και η τροπολογία δεν πέρασε για λίγες ψήφους.

Επρόκειτο για μια τροπολογία που στόχευε σε κρυφά περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers σε φορολογικούς παραδείσους, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαφάνεια εν σχέσει με αυτά.

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν τροπολογία της ευρωομάδας της Αριστεράς, στο ψήφισμα του ΕΚ για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες, φίλους του Πούτιν! Αντί να συκοφαντούν με fake news τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να εξηγήσουν γιατί!», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΡΩΣΟΙ

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν είχαν στηρίξει το ψήφισμα που ζητούσε να γίνουν ενδελεχείς έρευνες όσον αφορά τις αποκαλύψεις των Pandora Papers για τυχόν παρανομίες στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή:ieidiseis.gr 

3 σχόλια:

  1. Ναι αλλά ο Πολακης που καπνίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο ΝουΔουζω μπορεί να είναι κάποιος για να καταπίνει τόση ξεφτίλα και να μη βγάζει κιχ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)