Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

«Γκάφα» Μπάιντεν μπέρδεψε τους Ουκρανούς με τους Ιρανούς

«Γκάφα» Μπάιντεν μπέρδεψε τους Ουκρανούς με τους Ιρανούς

 

 

 Μπέρδεψε τη γλώσσα του ο Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του για την Ουκρανία

Μπέρδεψε τη γλώσσα του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης (State of the Union Address, SOTU) που εκφώνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βιώνει ο ουκρανικός λαός με τη ρωσική εισβολή, ο Αμερικανός πρόεδρος τους αποκάλεσε Ιρανούς, για να ακολουθήσει ένα αργό και αμήχανο χειροκρότημα από την αίθουσα.

«Ο Πούτιν μπορεί να περικυκλώνει το Κίεβο με τανκς, αλλά δεν θα κερδίσει ποτέ τις καρδιές και τις ψυχές του ιρανικού λαού», είπε ο Μπάιντεν σε ένα αμήχανο αργό χειροκρότημα.

Η ομιλία του προέδρου Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο διάγγελμά του, μίλησε για προμελετημένη και απρόκλητη επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία και τόνισε ότι μαζί με τους συμμάχους επιβάλουμε σκληρές κυρώσεις. «Ο Πούτιν είναι στριμωγμενος όσο ποτέ από τις κυρώσεις του κόσμου» ανέφερε ενώ σε πρώτο πρόσωπο τόνισε: «Πούτιν θα σε κυνηγήσουμε, δεν εχεις ιδέα τι πρόκειται να συμβεί. Δεν έχεις ιδέα τι θα πάθεις».

Όπως συμπλήρωσε «στην πορεία της ιστορίας μας αντλήσαμε το εξής μάθημα: αν οι δικτάτορες δεν πληρώσουν το τίμημα για τις επιθέσεις τους, προκαλούν ακόμη περισσότερο χάος» και ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι «οι δυνάμεις μας δεν θα συμμετέχουν ενεργά στην Ουκρανία, αλλά θα υπερασπιστούν τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ».

«Nόμιζε ότι η Δύση και το NATO δεν θα αντιδρούσαν. Νόμιζε ότι θα μας δίχαζε στο εσωτερικό», είπε επίσης για τον Πούτιν ο Τζο Μπάιντεν και επεσήμανε ότι «η ελευθερία θα κερδίσει έναντι της τυραννίας».

Για τον πρόεδρο Ζελένσκι τόνισε ότι έχει θάρρος και τόλμη, ενώ για τον λαό της Ουκρανίας συμπλήρωσε ότι είναι «ισχυρός και αποφασισμένος» με τις «ΗΠΑ να παραμείνουν στο πλευρό τους».

Ο κ. Μπάιντεν επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον θα κλείσει την αμερικανικό εναέριο χώρο «σε όλες τις ρωσικές πτήσεις».

«Θα στραγγαλίσουμε την οικονομία της Ρωσίας»

Σημείωσε, ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης συστήνει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για να καταδιώξει τους ρώσους «ολιγάρχες» για τα εγκλήματά τους και ότι οι ΗΠΑ, από κοινού με τους συμμάχους τους στην Ευρώπη, θα «βρουν και θα κατασχέσουν τα γιοτ σας, τα πολυτελή διαμερίσματά σας, τα ιδιωτικά σας αεροσκάφη», όπως είπε απειλητικά απευθυνόμενος σε κορυφαία στελέχη του ρωσικού επιχειρηματικού κόσμου.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι σκοπός της κυβέρνησής του είναι να στραγγαλίσει την πρόσβαση της Ρωσίας σε τεχνολογικά μέσα, να υπονομεύσει την οικονομική της ισχύ και να εξασθενίσει τον στρατό της τα επόμενα χρόνια.

«Ο κ. Πούτιν μπορεί να σημειώσει κέρδη στα πεδία των μαχών αλλά θα το πληρώσει ακριβά μακροπρόθεσμα», διεμήνυσε, ενώ αναφερόμενος σε αυτή που περιγράφει ως μάχη «των δημοκρατιών» εναντίον των «αυταρχικών καθεστώτων», είπε ότι «οι δημοκρατίες ήταν πιστές στο ραντεβού» αλλά ο αγώνας θα «πάρει χρόνο». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)