Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Κρήτη: 85χρονη άναψε σόμπα για να ζεσταθεί και έχασε τη ζωή της από φωτιά - 7 τέτοια περιστατικά μόνο μέσα στον Μάρτιο

φωτογραφία αρχείου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 

Δραματική είναι η είδηση του θανάτου 85χρονης στο Ηράκλειο της Κρήτης η οποία έχασε τη ζωή της από φωτιά που προκλήθηκε στο σπίτι της από την σόμπα που η ίδια άναψε για να ζεσταθεί.

 Οι Πυροσβέστες έφτασαν στο σπίτι που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου μετά από κλήση που δέχτηκαν το πρωί της Τρίτης για την πυρκαγιά και εντόπισαν τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της ανάμεσα στις φλόγες. Λίγα λεπτά μετά διαπιστώθηκε από γιατρό του ΕΚΑΒ ο θάνατός της.

7 παρόμοια περιστατικά μέσα στον Μάρτιο

Μόνο μέσα στον Μάρτιο του 2022 έχουν χάσει τη ζωή τους 7 άνθρωποι στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με σόμπες, γεγονός που μπορεί να συνδεθεί με τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας.

Η εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN παρουσίασε γράφημα που έχει κάνει ο πρώην υπαρχηγός τους Πυροσβεστικού Σώματος, κύριος Γκουρμπάτσης, το οποίο δείχνει ότι το 2022 οι θάνατοι από πυρκαγιά σε σπίτι είναι περισσότεροι το 2022 σε σχέση με το 2010 και τα μεταγενέστερα χρόνια της κρίσης.

 Συγκεκριμένα οι θάνατοι από αυτή την αιτία ήταν λίγο περισσότεροι από 50 και έκτοτε κινούνταν σε χαμηλότερα επίπεδα. Το 2019 μάλιστα ήταν λιγότεροι από 20. Ο μέσος όρος θανάτων από πυρκαγιά σε σπίτι για την δεκαετία 2010 - 2019 ήταν 29. Το 2021 είχαμε 83 νεκρούς με κύριο αίτιο κάποιο θερμαντικό σώμα.

Μόνο τον Μάρτιο του 2022 έχουμε 7 τέτοιες τραγωδίες στη χώρα μας ενώ από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 23 νεκροί από φωτιά στα σπίτια τους.

Πηγή: ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ...
    Για το Μηζοτάκη γράφτηκε το άσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)