Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Η Ν.Δ. ψήφισε τη φίμωση η αντιπολίτευση καταψήφισε, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δήλωσε «παρών»

 

Μόνη η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφισε το νομοσχέδιο-αχταρμά όπως και την τροπολογία φίμωσης του Τύπου. «Παρών» στην τυποκτόνο τροπολογία δήλωσε το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. 

• Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα κι έξω από τη Βουλή κατάγγειλε αναλυτικά την κατάπτυστη και αντισυνταγματική τροπολογία που επιβάλλει λογοκρισία στις εφημερίδες με την απειλή προστίμου και που παράλληλα εξουσιοδοτεί το ΕΣΡ ως εισπράκτορα προστίμων. 

• Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τονίζοντας ότι φυσικά και δεν υπηρετεί την ελευθεροτυπία η ύπαρξη αχυρανθρώπων στον Τύπο λοιδώρησε την κυβέρνηση για την απόλυτη έλλειψη διαλόγου και ενημέρωσης των Ενώσεων πριν κατατεθεί η τροπολογία ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι περιορίστηκε το μέτρο μόνο στα έντυπα και στις εφημερίδες. Εντούτοις ψήφισε παρών 

• Το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί η διάταξη περιορίζεται μόνο στον Τύπο κι όχι στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας το ΕΣΡ ως ανυπόληπτο όργανο που δεν ασχολείται με τις παραβιάσεις της ισότιμης προβολής των κομμάτων όπως οφείλει να κάνει. 

• Η Ελληνική Λύση τοποθετήθηκε επίσης αρνητικά καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις αυτές που στοχοποιούν αποκλειστικά τα μη ισχυρά ΜΜΕ

• Το ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιχείρηση τρομοκρατίας με αντισυνταγματικές διατάξεις χουντικής λογικής που καταργούν μέσω προστίμων την ελευθερία του Τύπου.

1 σχόλιο:

  1. Ανδρουλάκης.Το παιδί λάστιχο.
    Πατερίτσα Μητσοτάκη.
    Δε ντρέπεστε ρεεεεεεεεεεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)