Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Στην κορυφή του κόσμου ο Μίλτος Τεντόγλου

 

 

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, ο οποίος «πέταξε» στα 8,55μ. με τη δεύτερη προσπάθεια.

Η επίδοση αυτή αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ (ο ίδιος κατείχε και το προηγούμενο), ενώ είναι η έκτη καλύτερη όλων των εποχών. 

Δεύτερος κατετάγη ο Σουηδός, Τόμπιας Μόντλερ και τρίτος ο Αμερικανός, Μάρκουις Ντέντι.

Η τελική κατάταξη:

  • Μίλτος Τεντόγλου 8,55μ.
  • Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) 8,38μ.
  • Μάρκουις Ντέντι (ΗΠΑ) 8,27μ.
  • Τζάριον Λόουσον (ΗΠΑ) 8,19μ.
  • Τσέσγουιλ Τζόνσον Ν. Αφρική) 8,14μ
  • Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη) 7,99μ.
  • Μουραλί Σρισανκάρ (Ινδία) 7,92μ.
  • Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7,92μ.

«Το μετάλλιο του αφιερώνω στους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν από τα Γρεβενά οδικώς», είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Μου έδωσε χαρά που ήταν εδώ. Είναι δύσκολο. Όλα τα αθλήματα έχουν τη δυσκολία τους. Να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση σήμερα. Μετά το πρώτο άκυρο άδειασα. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Πρέπει να κάνω μία καλή προετοιμασία. Πρέπει να ανεβάσω όλες τις παραμέτρους. Γίνεται να κάνω παραπάνω. Γιατί όχι 8.70 στον ανοιχτό».

Για το τι σκεφτόταν στον αγώνα: «Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κερδίσω. Δεν ήταν τόσο δυνατό το επίπεδο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερο από όσο πίστευα. Πίστευα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Πίστευα ότι ο Τόμπλερ θα κάνει 8.35. Πίστευα ότι θα έκανα 8.44. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο είχα καλή διάθεση. Με τρελαίνει ο αγώνας! Μετά το πρώτο άλμα, έκανα το δεύτερο και είπα πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Θα κάνω μία καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος στο Παγκόσμιο του Ανοιχτού. Ελπίζω να είμαι καλά και υγιής».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έλληνα άλτη, Γιώργος Πομάσκι, είπε: «Για μένα ήταν το μόνο χρυσό που μου έλειπε. Ευχαριστώ που μου το χάρισε. Κανένας δεν ξέρει πού θα φτάσει. Εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει να βελτιώνεται».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)