Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πόσο θα πληρώσετε - Υπολογισμός

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πόσο θα πληρώσετε - Υπολογισμός
 
 
 
Επιστρέφουν τα «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα» και το 2022. Παραδοσιακά, αυτό γίνεται λίγο πριν το Πάσχα.

Νέα ευκαιρία θα δοθεί ξανά σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που έχουν θέσει το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας, και θα μπορέσουν πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας, πληρώνοντας αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας 2022 μόνο για τους μήνες που θα κυκλοφορεί το όχημα.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα - Ο υπολογισμός

Για την άρση ακινησίας αυτοκινήτου πληρώνονται αναλογικά τα τέλη. Η άρση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής Μycar (aade.gr). Το ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουν όσοι επιλέξουν να πάρουν για λίγο πίσω τις πινακίδες τους είναι ανάλογο με τους μήνες άρσης.

Για παράδειγμα, αν θέλει κάποιος να κυκλοφορήσει το όχημά του για ένα μήνα, θα καταβάλλει το 1/12 ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν, για δύο μήνες τα 2/12 και ούτω καθεξής.

Η πληρωμή των τελών μπορεί να γίνει μόνο μία φορά μέσα στο 2022, ενώ η πληρωμή πρέπει να προηγηθεί.

Βασική προϋπόθεση είναι και η ασφάλιση του οχήματος.

Πώς κάνετε άρση ακινησίας αυτοκινήτου το 2022

Με τους κωδικούς TAXISnet, μπαίνετε στην πλατφόρμα, επιλέγετε το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία, πληρώνετε τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια γίνεται η υποβολή του αιτήματος.

Πώς γίνεται η κατάθεση πινακίδων

Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή myCAR με τους κωδικούς Taxisnet. Επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία και καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.

Δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος. Υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημά σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)