Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ποιο προϊόν εξαφανίζεται από τα ελληνικά σούπερ μάρκετ

Ποιο προϊόν εξαφανίζεται από τα ελληνικά σούπερ μάρκετ

 

 

Ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας μαίνεται εδώ και 23 ημέρες και οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις είναι εμφανείς στην Ελλάδα. Ήδη στα σούπερ μάρκετ της χώρας παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά προϊόντα. 


 Από τα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ εξαντλείται ένα βασικό προϊόν για τους καταστηματάρχες της εστίασης, οι οποίοι σπεύδουν να το προμηθευτούν πριν «εξαφανιστεί» από την αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το ηλιέλαιο, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί, έχει αρχίσει και εξαντλείται, με ορισμένες αλυσίδες να βάζουν πλαφόν στις ποσότητες που μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές.

Φόβος των καταστηματαρχών είναι πως η έλλειψη αυτή θα έχει τρομερές συνέπειες στον κατάλογό τους. Επαγγελματίες της εστίασης σκέφτονται ακόμα και να σταματήσουν να πωλούν τηγανιτές πατάτες και κάθε είδους τηγανητά.

«Ή πρέπει να αυξήσουμε την τιμή της πατάτας από 2,50 ευρώ και να την πάμε στα 5 ευρώ ή πρέπει να καταργηθεί. Όποιος θέλει στο σουβλάκι πατάτα θα χρεώνουμε 50 – 70 λεπτά», λέει καταστηματάρχης στο Star.

Ενώ οι αυξήσεις σε λάδια και άλευρα έχουν κάνει και αρκετούς αρτοποιούς να σκέφτονται την αναστολή εργασίας.

Η τιμή του ηλιέλαιου έχει φτάσει αυτή του ελαιόλαδου, δηλαδή στα 30-35 ευρώ/10 λίτρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και της τιμής του ελαιόλαδου, κατά 1.000 ευρώ ανά τόνο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)