Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

K. Μαρουσάκης: «Έρχεται νέα κακοκαιρία Ελπίδα με πολικό ψύχος και χιόνια στην Αττικη»


  

 

Με βροχές και ψύχρα θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο ένα νέο σύστημα από τα μέσα της νέας εβδομάδες φέρνει χιόνια στην Αττική, εφάμιλλα με εκείνα της κακοκαιρίας «Ελπίδας»!

Οι μνήμες από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και τα προβλήματα παραμένουν ακόμη νωπές, ωστόσο φαίνεται πως θα βιώσουμε ξανά ένα τέτοιο φαινόμενο και μάλιστα πολύ σύντομα, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, αποκάλυψε πως ένα νέο κύμα πολικού ψύχους θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας στα μέσα της νέας εβδομάδες, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες χιονοπτώσεις, ενώ η διάρκειά του θα είναι περίπου 4-5 ημερών!

Παράλληλα, ο κύριος Μαρουσάκης τόνισε πως το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα κυλήσει με βροχές και συννεφιά σε όλη τη χώρα, με τα «ανοίγματα» του καιρού να είναι λίγα.

«Βλέπουμε πως ο καιρός έχει αρχίσει ήδη να παρουσιάζει μεταβολή από τα δυτικά και θα συνεχιστεί σχεδόν σε όλο το μέρος της χώρας. Στα βόρεια, θα ενισχυθούν οι άνεμοι, βόρειας διεύθυνσης, με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 10 βαθμούς. Στην Αττική, από το μεσημέρι του Σαββάτου θα δούμε βροχές οι οποίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, με μικρά ανοίγματα, ωστόσο θα υπάρχει πυκνή συννεφιά», τόνισε ο κύριος Μαρουσάκης σχετικά με τον καιρό του τριημέρου.

Τα... σπουδαία, ωστόσο, έρχονται από τα μέσα της νέας εβδομάδας, με τη νέα κακοκαιρία να θυμίζει εν πολλοίς την «Ελπίδα», που βύθισε την Αττική και την Εύβοια στα χιόνια, με το επερχόμενο σύστημα να φέρνει πολικές θερμοκρασίες.

«Από την Τετάρτη, ωστόσο, ένα νέο σύστημα θα έρθει στη χώρα μας και θα φέρει πολικές θερμοκρασίες και χιόνια στην Αττική, παρόμοια με εκείνα που είδαμε προ μερικών εβδομάδων με την κακοκαιρία Ελπίδα. Είναι φυσικά νωρίς, αλλά τα πρώτα δεδομένα δείχνουν πως πρόκειται για ένα παρόμοιο κύμα κακοκαιρίας, με διάρκεια 4-5 ημερών», σχολίασε ο έμπειρος μετεωρολόγος.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)