Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Apple: Φόβοι για επικίνδυνο σφάλμα – Καλεί τους χρήστες να κατεβάσουν «επείγουσα» αναβάθμιση

Apple: Φόβοι για επικίνδυνο σφάλμα – Καλεί τους χρήστες να κατεβάσουν «επείγουσα» αναβάθμιση

Η Apple καλεί τους χρήστες να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους, εν μέσω φόβων για νέο επικίνδυνο σφάλμα.

Μια επείγουσα αναβάθμιση λάνσαρε η εταιρεία Apple, η οποία θα προστατεύσει τα κινητά iPhone, καθώς και τα iPads και τους υπολογιστές Mac, από κακόβουλο λογισμικό.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναβάθμιση με αριθμό 15.4.1 για τις συσκευές iPhone και iPad, ενώ οι κάτοχοι Mac, θα πρέπει να κατεβάσουν την αναβάθμιση 12.3.1.

Για να αναβαθμίσετε το λογισμικό της συσκευής σας, θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στην επιλογή «Γενικά». Έπειτα, επιλέξτε «Ενημέρωση λογισμικού» και τέλος πατήστε «Λήψη και εγκατάσταση».

Γιατί πρέπει να κατεβάσετε την αναβάθμιση

Όπως τονίζει η εφημερίδα «Independent», η αναβάθμιση αυτή επιδιορθώνει ένα σφάλμα της προηγούμενης, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ορισμένων συσκευών Apple.

Παράλληλα, η νέα αναβάθμιση έχει επιδιορθώσει και ένα ιδιαίτερα σημαντικό σφάλμα σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών, το οποίο η εταιρεία προειδοποίησε ότι ενδέχεται ήδη να εκμεταλλεύονται οι χάκερς.

Ο τεχνολογικός κολοσσός απέφυγε να δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θέμα, έτσι ώστε να αποφύγει τη διάδοση της εν λόγω επισφάλειας. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)