Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Παίζουν με την αγωνία χιλιάδων φοιτητικών οικογενειών

 https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2022-04/aei_serres_1.jpg?itok=JiUQQKWY
 
 
Μισές απαντήσεις από τον υφυπουργό Παιδείας μετά την «οργή λαού» στη Θεσσαλονίκη για το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε για χιλιάδες οικογένειες φοιτητών το κυβερνητικό σχέδιο για κατάργηση και συγχωνεύσεις τμημάτων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της διορισμένης από το υπουργείο Παιδείας Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ).

Όπως αναφέρει η «Εφ.Συν.» σε σημερινό ρεπορτάζ η αποκάλυψη έχει προκαλέσει οργή και σοβαρές αντιδράσεις, καθώς προβλέπεται και μεταφορά τμημάτων σε άλλη πόλη και συγκεκριμένα στις Σέρρες.

 

Να σημειωθεί ότι η πρόταση του προέδρου της διοικούσας, Αθανάσιου Καΐσης, είναι η κατάργηση του τμήματος Φυσικής με έδρα την Καβάλα, η μεταφορά από τη Σίνδο στις Σέρρες του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, η κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο και η συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων -με έδρα τη Σίνδο- με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών στις Σέρρες, με λειτουργία και έδρα του συγχωνευθέντος τμήματος τις Σέρρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» πολλά μέλη της διοικούσας επιτροπής εξέφρασαν διαφωνίες και επιφυλάξεις για ορισμένες από τις εν λόγω προτάσεις.

Σήμερα το πρωί φοιτητές μίλησαν στην ΕΡΤ καταγγέλλοντας στην πρόταση ως κατάπτυστη και υπογραμμίζοντας ότι αλλάζει αιφνιδιαστικά τη ζωή και τον προγραμματισμό χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους.


Για το θέμα ρωτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος απάντησε με μισόλογα, υποστηρίζοντας αρχικά ότι η πρόταση έφτασε στο υπουργείου πριν από μερικές ημέρες και θα τεθεί υπόψη της Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση η οποία θα κάνει την εισήγηση για να τοποθετηθεί το υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέχεια, πάντως, προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι υποστηρίζοντας ότι συνήθως τέτοιες αποφάσεις και αλλαγές αφορούν στην επόμενη γενιά φοιτητών και όχι σε όσους ήδη έχουν μπει στη σχολή.


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)