Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Βρετανία: Προωθεί ρυθμιστικό πλαίσιο για τα crypto - Δημιουργεί το δικό της NFT


H βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την παραγωγή ενός δικού της NFT (non-fungible token), δηλαδή μη ανταλλάξιμου crypto, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να γίνει «παγκόσμιος ηγέτης» στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, ζήτησε από το βασιλικό νομισματοκοπείο να δημιουργήσει και να εκδώσει το NFT έως το καλοκαίρι, δήλωσε ο αρμόδιος για το City υπουργός, Τζον Γκλεν, σε εκδήλωση για τη χρηματοπιστωτική καινοτομία στο Λονδίνο. «Θα υπάρξουν περισσότερες διαθέσιμες λεπτομέρειες πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Ποια μέτρα προωθεί η κυβέρνηση Τζόνσον

Η πρωτοβουλία  εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον να ηγηθεί στον δρόμο προς τα crypto, σύμφωνα με τον Γκλεν.

Ο υπουργός ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα που θα πάρει η Βρετανία για να θέσει τα ψηφιακά assets κάτω από μεγαλύτερο ρυθμιστικό έλεγχο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Η ένταξη ορισμένων stablecoins στο βρετανικό σύστημα πληρωμών, ώστε οι εκδότες τους και οι πάροχοι υπηρεσιών να μπορούν «να λειτουργούν και να αναπτύσσονται στη Βρετανία».
  • Η διαβούλευση για ένα «παγκοσμίως πρωτοπόρο καθεστώς» ρύθμισης των συναλλαγών σε άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin.
  • Το ερώτημα προς τη Νομική Επιτροπή να εξετάσει το νομικό καθεστώς κοινοτήτων που βασίζονται σε blockchain ως αποκεντρωμένοι οργανισμοί.
  • Η εξέταση της φορολογικής μεταχείρισης των δανείων αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) που δίνουν στους χρήστες των crypto τη δυνατότητα να κερδίζουν τόκους από τις αποταμιεύσεις τους
  • Τη δημιουργία μίας Ομάδας Ενασχόλησης με τα Cruptoasset που θα προεδρεύεται από υπουργούς
  • Τη διερεύνηση της εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain για την έκδοση χρέους

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το ρυθμιστικό πλαίσιο ως κάτι στατικό και άκαμπτο. Αντίθετα, πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους ρυθμιστικού κώδικα – όπως του κώδικα των υπολογιστών – τον οποίο βελτιώνουμε και ξαναγράφουμε όταν χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός για το Citi.

Με πληροφορίες από CNBC

Αναρτήθηκε από: imerisia.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)