Τρίτη 10 Μαΐου 2022

«Καίει» η τιμή της βενζίνης: Ξέφυγε στα 2,17 ευρώ, «εξαϋλώνεται» το Fuel Pass

«Καίει» η τιμή της βενζίνης: Ξέφυγε στα 2,17 ευρώ, «εξαϋλώνεται» το Fuel Pass
 

 

 Την ανιούσα τραβάει η τιμή της βενζίνης και δεν φαίνεται να πέφτει.

Mετά από ενέργεια, ρεύμα, βασικά αγαθά, βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι πολίτες και για τις μετακινήσεις τους.

Η τιμή της απλής και σούπερ αμόλυβδης βενζίνης αλλά και του πετρελαίου κίνησης έχουν πάρει την ανιούσα με αποτέλεσμα το Fuel Pass να εξατμίζεται πριν καλά-καλά πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ενδεικτικό είναι ρεπορτάζ του Mega το οποίο μιλάει για μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά στα 2,168 ευρώ ανά λίτρο σε σχέση με 1,60ευρώ/λίτρο πέρσι (τα στοιχεία αυτά είναι της Κυριακής 8/5 από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων), ενώ για το πετρέλαιο κίνησης η τιμή διαμορφώνεται στα 1,909 ευρώ ανά λίτρο.

«Είναι πολύ λιγότερη η βενζίνη που χρησιμοποιώ πια. Είναι πολύ ακριβή, δεν ξέρουμε που θα φτάσει. Ελπίζουμε να μπούνε κάποια μέτρα και όρια» είπε οδηγός στην κάμερα του Mega.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, αναφορικά με τις τιμές στο λεκανοπέδιο Αττικής, κανείς δεν βρίσκει βενζίνη κάτω από 2ευρώ/λίτρο. Συγκεκριμένα, η χαμηλότερη τιμή που εντόπισε ο ρεπόρτερ του σταθμού ήταν στα 2,17ευρώ/λίτρο με την υψηότερη να αγγίζει το 2,23ευρώ/λίτρο.

Στα νησιά οι τιμές ξεφεύγουν πολύ περισσότερο, με τις Κυκλάδες να αγγίζουν τα 2,34 ευρώ/λίτρο.

Δείτε ενδεικτικά τον πίνακα:

times venzinis nisia

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Αττικής Μαρία Ζάγκα δήλωσε πως πλέον οι οδηγοί βάζουν βενζίνη έως 20 ευρώ. «Εμείς με το πλαφόν έχουμε συμμορφωθεί. Όταν έχουμε περιόδους μεγάλης ακρίβειας, το λαθρεμπόριο κάνει πάρτι. Το φαινομενικά φθηνό είναι πανάκριβο» δήλωσε.

Όπως δήλωσε οι πολίτες πολλές φορές προτιμούν τα πρατήρια με χαμηλότερη τιμή βενζίνης, το οποίο όμως ενέχει παγίδες. Η κ. Ζάγκα τόνισε πως εκείνο που επιθυμεί είναι οι πολίτες να εξυπηρετούνται και όχι να εξαπατώνται.

Εξαφανίζεται το Fuel Pass

Σε κάθε περίπτωση, ο καλπασμός της διεθνούς τιμής του πετρελαίου και η πίεση στις λιανικές τιμές της βενζίνης, «ροκανίζουν» την επιδότηση, που «τρέχει» ως το τέλος Ιουνίου. Στις 26 Απριλίου, που άνοιξε η πλατφόρμα για το Fuel Pass, η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά ήταν 2,075 ευρώ κι αυτό σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα αυξήθηκε πάνω από 9 λεπτά το λίτρο, «ψαλιδίζοντας» την επιδότηση των 22 λεπτών ανά λίτρο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)