Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Δικάζεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης

Δικάζεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης

Ο Νίκος Αντωνιάδης, αντιεμβολιαστής δικηγόρος, που κατηγορείται για διασπορά fake news δικάζεται σήμερα στο Β' Τριμελές Εφετείο.

Στο Β' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, αναμένεται να δικαστεί σήμερα ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, για «διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση» σχετικά με την πανδημία.

Παρά το γεγονός ότι, η δίκη είναι εξ αναβολής από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει προσδιοριστεί τελευταία στο πινάκιο, γεγονός που δίνει ελάχιστες πιθανότητες να εκδικαστεί, λόγω ωραρίου των γραμματέων, που στις 3μμ. κατεβαίνουν από την έδρα.

Πριν από λίγο εκδικαζόταν το νούμερο 4.

Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης κατηγορείται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση» σχετικά με την πανδημία, ενώ σε περίπτωση που ο δικηγόρος κριθεί ένοχος για τη συγκεκριμένη κατηγορία αντιμετωπίζει ποινή από 6 μήνες έως 5 έτη φυλάκιση.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Άμεσα διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας είχε διαταχθεί και η σύλληψη του δικηγόρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας, που απορρέει από την επαγγελματική του ιδιότητα και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία προχώρησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «η δίκη του αιώνα», ενώ για την πανδημία επιμένει ότι, πρόκειται «για μία ίωση, όπως τόσες που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα από γενέσεως, και δεν θα υπήρχε καν λόγος να το κάνω θέμα αν δεν είχε δαιμονοποιηθεί ο κορονοϊός και η θετική διάγνωση δεν συνοδευόταν από υποχρεωτική απομόνωση», αναφέρει.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)