Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ο αιφνιδιασμός του Κ. Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε για την Ελευθέρια του Τύπου στην Ελλάδα (βίντεο)

Ο αιφνιδιασμός του Κ. Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε για την Ελευθέρια του Τύπου στην Ελλάδα (βίντεο)

 
👉Αίσθηση από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «όσοι ανήκουν στο ΝΑΤΟ πρέπει να συμφωνούν με τους κανόνες».
Η αντίδραση Μητσοτάκη όταν Αμερικανός δημοσιογράφος τον ρωτά για την έκθεση-κόλαφο των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Μολονότι στενοχώρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ντέιβιντ Ιγνάτιος δεν είχε την τύχη της Ολλανδέζας συναδέλφου του Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Ο πρωθυπουργός δεν «στόλισε» τον Αμερικανό δημοσιογράφο, όταν τον ρώτησε σχετικά με την πρόσφατη έκθεση-κόλαφο των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ελευθερία του Τύπου (δείτε εδώ).

Η γλώσσα του σώματος, καθώς και το κόμπιασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέδειξαν τόσο την έκπληξη όσο και τη δυσφορία του πρωθυπουργού, στην ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον γνωστό δημοσιογράφο, η οποία έλαβε χώρα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Georgetown University.

«Ο Παγκόσμιος Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, World Press Freedom Index, κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, παίρνοντας τη θέση της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία σας προβληματίζουν. Πείτε μας γιατί συνέβη αυτό και τι θα κάνετε», ήταν η ερώτηση του Ντέιβιντ Ιγνάτιος, ο οποίος είναι αρθρογράφος στην Washington Post και επιστημονικός συνεργάτης στο Harvard Kennedy School.

«Πρώτα από όλα αν αναφέρεστε στην έκθεση από μία γαλλική ΜΚΟ, εγώ, (παύση και κινήσεις που φανερώνουν αμηχανία) διαφωνώ με το πιο εμφατικό τρόπο με τα συμπεράσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε ελεύθερη δημοκρατία και αν δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα θα δείτε ότι οι περισσότερες είναι επικριτικές απέναντί μας. Είναι μία χώρα που ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ό,τι θέλει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ερώτηση ξεκινά στο 18:20


 Όταν ο Μητσοτάκης ασκεί βέτο σε Ανδρέα, Καραμανλή και Σημίτη για το… βέτο

Όταν ο Μητσοτάκης ασκεί βέτο σε Ανδρέα, Καραμανλή και Σημίτη για το… βέτο

Αίσθηση από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «όσοι ανήκουν στο ΝΑΤΟ πρέπει να συμφωνούν με τους κανόνες».

«Βέτο» σε Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας σήμερα απόλυτα υπάκουος στους κανόνες.

Ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους της «Washington Post», στο Πανεπιστήμιο Georgetown University είπε χαρακτηριστικά ότι «όσοι ανήκουν στο ΝΑΤΟ, πρέπει να συμφωνούν με τους κανόνες και το ίδιο πρέπει να γίνει «με τους κανόνες και της Ευρώπης. Όπως δε συμπλήρωσε «περιμένω αυτό το ζήτημα να επιλυθεί γοργά και θεωρώ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να μπλοκάρει την είσοδο της Φινλανδία και της Σουηδίας γιατί αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την αρχιτεκτονική της Ευρώπης. Δεν νομίζω ότι είναι ο καιρός να χρησιμοποιηθεί η πιθανή ένταξη δυο χωρών στο ΝΑΤΟ σε επίπεδο παζαριού».

Ο πρωθυπουργός επί της ουσίας ξεχνά ότι ήταν ο ίδιος που προεκλογικά έλεγε ότι «δεν θα απεμπολήσω το δικαίωμα για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ - ΕΕ». Μάλιστα εις διπλούν τον Μάρτιο του 2019 και τον Ιανουάριο του ίδιου έτους είχε θέσει στη δημόσια συζήτηση τα περί βέτου, περίοδος της ολοκλήρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να υπενθυμιστεί ότι η Ελλάδα 4 +1 φορές είχε ασκήσει βέτο στο πρόσφατο παρελθόν και αυτές οι περίοδοι ήταν:

-Το 1984 η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τον Θεόδωρο Πάγκαλο άσκησε βέτο για το αίτημα της χρηματοδότησης της ελληνικής γεωργίας με 3,5 δισ. ECU από το ευρωπαϊκό προυπολογισμό.

Με το βέτο η Ελλάδα πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση της τοτε ΕΟΚ με την Ισπανία και την Πορτογαλία και τελικά χρηματοδοτήθηκε με 2,5 δισ. ECU.

-Από το 1986 η Ελλάδα πάγωσε την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την ΕΟΚ για να προωθηθεί η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ.

-Το 1999 άσκησε βέτο στην ένταξη των χωρών της Αν. Ευρώπης προκειμένου να εξασφαλίσει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Και την εξασφάλισε με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι.

-Το 2008 η Ελλάδα απείλησε με βέτο με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και ΥΠΕΞ την Ντόρα Μπακογιάννη τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ προκειμένου να μην προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ χωρίς να έχει λυθεί το ονοματολογικό.

-Το 2009 άσκησε βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Β. Μακεδονία ( τότε ΠΓΔΜ) λόγω και πάλι ονοματολογικού. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

 

7 σχόλια:

  1. Πρωθυπουργός με πολλά κιλά αρχι@ια
    Μιλάει Αγγλικά, Αμερικάνικα, Γαλλικά....
    Δεν είναι αγραμματος σαν τον Τσίπρα...
    Συγχαρητήρια Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Η Ελλάς υπερήφανη και τυχερή πού με Κορονο'ι'ό και Ουκρανία έχει εσένα πρωθυπουργό.
    Μπράβο λεβέντη μας.
    Άψογος..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριάντα χιλιάδες νεκροί από κορονοϊός. Πρώτη χώρα σε θνησιμότητα. Πρώτη χώρα σε ακρίβεια. Πλέον κάτω από Ζιμπάμπουε στην ελευθερία του τύπου.
      Πολύ περήφανος πρέπει να είναι ο Μιζοτακης όταν βρίσκεται κάποιο @ρχιδι να του γλείφει τον πισινό με τόση ικανοποίηση.
      Μόνο που βλέπει κανείς κάποιον να γράφει ξέρει Αγγλικά ΚΑΙ Αμερικανικά καταλαβαίνει! Μαλακολεβέντης, τενεκές,επαγγελματική γλώσσα σπάτουλα.
      Βάλε και Καναδέζικα και Αυστραλέζικα και Νεοϋρκέζικα!
      Που τους βρίσκουν! Στα απομεινάρια της νεοναζιστικής συμμορίας;

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά τα λες. Άλλωστε πέρα από το #Μητσοτάκη ...#δεν ακούς τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    3. Στείλε του τηλεγράφημα γιατί μάλλον σήμερα δε θα διαβάσει Γεγονότα.
      Μετά τη νέα φάπα με τα αεροπλάνα στους Τούρκους που δεν ψέλλισε ούτε κιχ, να δει κάτι να γελάσει.Πάντα οι γαλαζοαίματοι ήθελαν γελωτοποιούς.

      Διαγραφή
    4. Εντάξει καταλαβαίνω τον πόνο σας, το μίσος σας..
      Υπομονή ακόμη πέντε χρόνια θα τον τρώτε στη μάπα..

      Διαγραφή
    5. Ενώ εσύ που τον τρως το Μητσοτάκη; Γι' σκύψε να δω κάτι...

      Διαγραφή
  2. Ο ηλίθιος! Θεωρεί ότι όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου είναι όργανα του πρεζέμπορα, πορτοκλάστε, και τα συναφή πετσομπουκωμενα κατακάθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)