Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης


Πριν από λίγο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του μέχρι πρότινος συνεργάτη του


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την σύλληψη του Αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος κατά καταγγελία να εμπλέκεται σε υπόθεση με «φακελάκι».

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση», αναφέρεται λιτά στην ανακοίνωση.

Ο Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής συνελήφθη από τις εσωτερικές υποθέσεις Σωμάτων Ασφαλείας καθώς ως ιδιώτης λογιστής κατηγορείται ότι μαζί με συνάδελφό του και μια εφοριακό εισέπραξαν «φακελάκι» (προσημειωμένα χαρτονομίσματα) για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία.

 Οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και φέρονται ότι ζήτησαν χρήματα από τον επιχειρηματία, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση στις εσωτερικές υποθέσεις. Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμός κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση δεν σχετίζεται με υπόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά είναι προσωπική και αφορά το λογιστικό γραφείο του αντιδημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος λογιστής αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του.


 

2 σχόλια:

  1. Άλλο ένα λαμόγιο της Άριστης παράταξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To.exoune.sto.ematous.ama.den.voutixoun.arostenoun.i.aresti.🐭🐭🐭🐭🐭🐭🐭🐭

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)