Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Δεν έρχεται στην Ελλάδα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ - Θετική στον κορονοϊό

Δεν έρχεται στην Ελλάδα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ - Θετική στον κορονοϊό

Αναβάλλεται η επίσκεψη της Μπέρμποκ στην Ελλάδα. Διαγνώστηκε με Covid.

Με κορονοϊό διαγνώστηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ. Ακυρώνονται οι επισκέψεις της σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η κ. Μπέρμποκ θα ερχόταν στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ, από το Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος η κυρία Μπέρμποκ διαπίστωσε ότι είχε χάσει τη γεύση της, υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού, το οποίο ήταν τελικά θετικό.

«Όλα τα περαιτέρω ραντεβού θα ακυρωθούν, θα ενημερώσουμε για την περαιτέρω διαδικασία για το ταξίδι επιστροφής τις επόμενες ώρες» τόνισε ο ίδιος.

«Ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

Χθες, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ ανέφερε πως είναι σημαντικό να λύνουμε προβλήματα στις συζητήσεις, όχι με την κλιμάκωση των εντάσεων, ενόψει των επισκέψεων που θα πραγματοποιούσε σε Ελλάδα και Τουρκία, υπογραμμίζοντας πως ως «σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Η δήλωση της Αναλένα Μπέρμποκ αναλυτικά:

«Με την Ελλάδα επισκέπτομαι έναν από τους στενότερους συνεργάτες μας στην Ευρώπη. Έχουμε ομοϊδεάτες στην Αθήνα, τόσο για την υποστήριξη της Ουκρανίας και της κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στην επιθετικότητα της Ρωσίας, όσο και για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση και να επιταχύνουμε μαζικά την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αλλά όσο εξοικειωμένοι είναι πολλοί Γερμανοί στην Ελλάδα από αξέχαστες διακοπές, λίγα είναι γνωστά για την έκταση των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν οι Γερμανοί εδώ κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Ως Υπουργός Εξωτερικών, είναι σημαντικό για μένα να διατηρήσω τη μνήμη ζωντανή.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Σε μια εποχή που η τάξη ασφαλείας της Ευρώπης αμφισβητείται ουσιαστικά από τον Πρόεδρο Πούτιν, εμείς ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είναι σημαντικό να λύνουμε προβλήματα στις συζητήσεις, όχι με την κλιμάκωση των εντάσεων. Αυτό θα είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα των συνομιλιών μου στην Άγκυρα». 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)