Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Μόνο εσύ Ελ Αραμπί!

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Μόνο εσύ Ελ Αραμπί!

Μόνο αυτός θα μπορούσε! Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε ως αλλαγή, βρήκε δίχτυα στο 86' κι έσωσε τον Ολυμπιακό από νέο εντός έδρας κάζο στην πρεμιέρα του Κορμπεράν. Με το 1-1 κόντρα στη Σλόβαν, που προηγήθηκε με την γκέλα του Παπασταθόπουλου, οι πρωταθλητές θα παίξουν την πρόκριση στη Μπρατισλάβα.

Στην Μπρατισλάβα θα κριθεί η πρόκριση για τα play offs μεταξύ του Ολυμπιακού και της Σλόβαν, μετά το αποψινό (4/8) 1-1 που παραχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι» στους Σλοβάκους, στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν ως προπονητή τους.


Ο Ισπανός τεχνικός στην πρώτη του ενδεκάδα ως τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ,τους Αβιλα, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εμβιλά, Κούντε, Μαντί Καμαρά στον άξονα, τους Μασούρα, Ζινγκερνάγκελ στα άκρα και τον Τικίνιο σέντερ φορ.

  

Κάθετο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό, «μέσα» σε τρεις φάσεις ο Τικίνιο

Σέντρα στο ματς και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αμέσως την κατοχή. Δεν είναι τυχαίο πως η ανάπαυλα τους βρήκε με σχετικό ποσοστό στα επίπεδα του 60% και με χαρακτηριστικό πως έψαχναν πολύ την καθετη. Ηταν ένα «στοιχείο» που έβαλαν στην ανάπτυξή τους και στα πρώτα 20 λεπτά απείλησαν τρεις φορές, όπου σε όλες ήταν «μέσα» ο Τικίνιο.

Στην πρώτη (7') υποδέχθηκε την μπάλα μετά την κεφαλιά-πάσα του Μασούρα, τους έστρωσε αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ, στη δεύτερη (11') έκανε εκείνος την τελική μέσα από τα αντίπαλα καρέ όμως του έβαλαν την κόντρα και αλλοιώθηκε η πορεία της μπάλας, ενώ στο 19' η κεφαλιά του, ύστερα από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ δεν βρήκε εστία.

Με την πάροδο του χρόνου πάντως η Σλόβαν «πάγωσε» το ρυθμό και η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε σετ παιχνίδι. Μάλιστα σε 1-2 περιπτώσεις θέλησε να βάλει «δύσκολα» στην άμυνα των Πειραιωτών, αφού είχε δοκάρι στο 15' με τον Ζμρχαλ αλλά ο Βατσλίκ είπε στο 23' «όχι» στον Μπαργκεσιάν που βρέθηκε σε θέση βολής απέναντί του.


Ο Τσόβαν τα «έβγαζε», ο Γκριν το έβαλε

Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα. Ναι μεν στα πρώτα 3-4 λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, όμως μετά το 50' οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα «ηνία» και έβγαλαν φάσεις. Ομως έπεσαν πάνω στον Τσόβαν, καθώς ο 26χρονος πορτιέρε της Σλόβαν απέκρουσε αρχικά εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μασούρα (53') και ύστερα (61') τη «γυριστή λόμπα» του Μαντί Καμαρά. Το παιχνίδι άρχισε να «ανάβει» οι Πειραιώτες πήραν τα πάνω τους όμως άπαντες «πάγωσαν» στο 63' όταν ο Γκριν πήρε την κατοχή από τον Παπασταθόπουλο που πάντως διαμαρτυρήθηκε για φάουλ και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Ο Ελ Αραμπί έδωσε τη λύση

Από εκείνο το σημείο οι Σλοβάκοι άρχιζαν να παίζουν (και) με το ρολόι και με σαφή αμυντικό προσανατολισμό. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο δικό τους μισό, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μετά την είσοδο του Βαλμπουενά στο 68' «γύρισαν» σε ένα «καθαρό» 4-2-3-1, ενώ την ίδια στιγμή και ο Ελ Αραμπί πέρασε στο «9». Αντίπαλος των Πειραιωτών ήταν πια και ο χρόνος, ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 79' «φλέρταρε» με την ισοφάριση στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, η οποία ήρθε στο 86' με κεφαλιά του Ελ Αραμπί μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά. Οι δύο αλλαγές του Κορμπερόν έδωσαν τη λύση και ανέτρεψαν άρδην τα δεδομένα. Μέχρι το φινάλε (90'+5') οι Πειραιώτες θέλησαν να βγουν μπροστά για την ανατροπή, αυτό όμως εγκυμονούσε κινδύνους ελέω κενών χώρων κάτι που θέλησε να εκμεταλλευτεί η Σλόβαν, ο Βατσλίκ όμως πιστώθηκε ακόμη μία σωστή αντίδραση απέναντι στον Ροντρίγκες (88').


MVP: Ο Ελ Αραμπί. Εδωσε τη «λύση» για τον Ολυμπιακό, όταν και ερχόμενος από τον πάγκο ισοφάρισε για λογαριασμό του και αυτόματα έφερε νέα δεδομένα για τη ρεβάνς.

Στο ύψος του: Ο Τσόβαν. Ο γκολκίπερ της Σλόβαν έκανε δύο κομβικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Μασούρα, Καμαρά στο δεύτερο μισό και ενώ το ματς δεν είχε ακόμη σκορ. Αν εκεί γίνονταν το 1-0, ίσως λέγαμε τώρα για άλλο ματς. Ο Βατσλίκ πιστώνεται από την πλευρά του πως αντέδρασε σωστά σε εκείνες των Μπαργκεσιάν, Ραμίρες στο 0-0 και το 1-1 αντίστοιχα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαντί Καμαρά. Είχε μεν την καλή ευκαιρία του 61', όμως δεν κατάφερε να βγάλει ενέργεια στον άξονα του Ολυμπιακού και να δημιουργήσει φάσεις.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 0-1 ο Παπασταθόπουλος διαμαρτυρήθηκε πως ο σκόρερ Γκριν του έκανε φάουλ. Ομως θα μπορούσε να διώξει και να μην αφήσει την μπάλα διεκδικούμενη έξω από τα καρέ του Βατσλίκ. Αδράνησε. Βέβαια εκ των υστέρων πολλά μπορούν να ειπωθούν αλλά εκείνη τη στιγμή οι παλμοί είναι 1.000, ακόμη και σε παίκτες κλάσης/εμπειρίας του δικού του επιπέδου.

Το «στραγάλι»: Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν φάουλ στο 0-1. Πλην των όσων έγιναν στο 63' ο ρέφερι Βίσερ δεν είχε... πολύ δουλειά, αν και «έχασε» ορισμένα φάουλ. Αν και έχει τη φήμη του «καρτάκια» έδειξε μόλις τρεις κίτρινες και καταλόγισε μόνο 17 φάουλ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός με νέο προπονητή προσπαθεί να ξεπεράσει το «σοκ» από το 0-4 του αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα. Εδειξε μία αντίδραση, δέχθηκε μεν γκολ σε ένα σημείο που πίεζε αλλά παρουσίασε «χαρακτήρα» και ισοφάρισε, ενώ η εικόνα του αγώνα δείχνει πως είναι καλύτερη ομάδα από τη Σλόβαν, αν και θέλει ακόμη δουλειά, κυρίως στο δημιουργικό σκέλος. Η Σλόβαν παρουσιάστηκε επικίνδυνη στο τρανζίσιον.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (69’ Βαλμπουενά), Κουντέ, Ζικερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (79’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (69’ Ελ Αραμπί).
Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Μπαρσεγκιάν (82’ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Ζμρχαλ (85’ Μεντβέντεφ), Γκριν.

 Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)