Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Οξύτατη επίθεση Παραστατίδη σε Μητσοτάκη: Κάνει λόγο για «φαμίλια»

Οξύτατη επίθεση Παραστατίδη σε Μητσοτάκη: Κάνει λόγο για «φαμίλια»
 
 
 
Ποιους ονοματίζει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης.

Ολομέτωπη επίθεση στην οικογένεια Μητσοτάκη, ονοματίζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα, εξαπολύει ο Στέφανος Παραστατίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάνει λόγο για «φαμίλια».

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Παραστατίδης -που υπήρξε και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, αναφέρει τα εξής:

*Φαμίλια

1) Ο κουμπάρος

Μόλις αρχίζουν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου κου Κουκάκη από την ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Οικονόμου ανακοινώνει αυτεπάγγελτη έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Βέβαια, η ΕΑΔ είναι απολύτως αναρμόδια για την υπόθεση· η αρμόδια αρχή είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Θα μπορούσαμε καλοπροαίρετα να σκεφτούμε ότι πρόκειται περί ανθρωπίνου λάθους και ότι η κυβέρνηση μπέρδεψε τις αρχές. Έλα όμως που ως επικεφαλής της ΕΑΔ τυγχάνει να τοποθετήθηκε από τον κο Μητσοτάκη ο κος Άγγελος Μπίνης, ο οποίος τυγχάνει (δις) να είναι και κουμπάρος του!

2) Ο ανιψιός

Τέσσερις μέρες αφότου εκλέγεται ο κος Μητσοτάκης στη θέση του πρωθυπουργού, διορίζει ως Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού τον κο Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος μπορεί να τυγχάνει ιδιαίτερων ικανοτήτων, τυγχάνει όμως και να είναι ανιψιός του κου Μητσοτάκης.

Το Reporters-United, με σημερινό του δημοσίευμα «Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator» περιγράφει κάποιες μορφές έμμεσης σύνδεσης της εταιρίας που κατέχει το predator με εταιρίες του κου Γρηγοριάδη. O ίδιος έχει απαντήσει με εξώδικο στην έρευνα του Reporters-United. Παραθέτω το σύνδεσμο του ρεπορτάζ στο 1ο σχόλιο, χωρίς κάποιο προσωπικό σχόλιο επί της υπόθεσης.

Θα κάνω, όμως, ένα πολιτικό σχόλιο: σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή του predator με την κυβέρνηση, με εμπλεκόμενο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κο Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί.

3)Η αδερφή

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη είναι βουλευτής Χανίων από το 2019, ενώ είχε διατελέσει βουλευτής στην Α Αθηνών από το 1996 έως το 2015. Η ίδια δηλώνει ότι θα είναι ξανά υποψήφια με σταυρό στις επόμενες εκλογές, κάτι που φαντάζει γενναίο διότι θα μπορούσε να διοριστεί και αυτή, όπως οι προηγούμενοι. Και τούτο, διότι, τυγχάνει να είναι και η αδερφή του νυν πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη.

Αυτό όμως μάλλον δεν και τόσο δίκαιο για τους υπόλοιπους υποψήφιους της περιοχής, διότι, σε μία «ατελή» και όχι προηγμένη δημοκρατία όπως η δική μας, στην οποία οι σχέσεις εξάρτησης και πελατειακού κράτους ακόμη υφίστανται, δύσκολα θα αποφύγει κανείς να ψηφίσει την αδερφή του εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Το πλέον περίεργο, βέβαια, είναι γιατί να αφήσει η κα Μπακογιάννη την Α’ Αθήνας για τα Χανιά, καθώς συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Άλλωστε, και η ίδια από την Ευρυτανία ξεκίνησε. Ίσως να ανοίξει το χώρο για άλλα στελέχη;

4)Ο γιος & ανιψιός

Στο Δήμο της Αθήνας θέτει υποψηφιότητα το 2019 ο κος Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, πέραν της αυτοδιοικητικής του εμπειρία ως Δήμαρχος Καρπενησίου και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τυγχάνει να είναι γιος της κας Μπακογιάννη, άρα και κληρονόμος του κομματικού της μηχανισμού της Α’ Αθήνας, αλλά και ανιψιός του πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη.

Η φιλελεύθερη δημοκρατία δεν θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε να σταθεί πολιτικό και ηθικό εμπόδιο σε κανένα συγγενή πολιτικού να συμμετέχει στα κοινά, όπου και όπως αυτός αποφασίσει -αρκεί να μη βρίσκονται και οι δύο ή περισσότεροι -ταυτόχρονα- σε θέσεις ευθύνης στην ίδια χώρα. Άρα, εν προκειμένω, το πρόβλημα δεν είναι κάποιος που έρχεται και κάποιος που φεύγει· αλλά ότι αυτό γίνεται ταυτόχρονα.

Η Ελλάδα δεν είναι εταιρία να διοικούμε και να τοποθετούμε τους συγγενείς μας σε θέσεις ευθύνης. Η συγγενική σχέση από μόνη της στην πολιτική δημιουργεί τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις και αντίκειται ακόμη και στο πνεύμα του φιλελευθερισμού που ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαρκώς επικαλείται.

Οι υποτιθέμενοι φιλελεύθεροι και όψιμοι γκρούπις του κου Μητσοτάκη δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα στο γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει τα χαρακτηριστικά φαμίλιας στον τρόπο που κυβερνά -επιλέγουν την «ομερτά».

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ο λαός θα κρίνει με πιο αυστηρό και δίκαιο τρόπο αυτό το μοντέλο στις επόμενες εκλογές -ένα μοντέλο κληρονομικής φεουδαρχίας των βαρόνων της συντήρησης.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)