Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο: Μήνυμα για εκκένωση προς Μέγαρα - Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο: Μήνυμα για εκκένωση προς Μέγαρα - Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου
 
Συναγερμός από τη μεγάλη φωτιά στη Νέα Πέραμο. Πυκνοί καπνοί στην περιοχή, δόθηκε εντολή για εκκένωση στους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας. Προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους.

Διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε δασική έκταση στον Λουτρόπυργο, κοντά στη Νέα Πέραμο με τους καπνούς να έχουν φτάσει μέχρι την Ολυμπία Οδό.

Καθώς η φωτιά καίει δίπλα στην Ολυμπία Οδό, η Τροχαία διέκοψε τη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια και στα δύο ρεύματα, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Παράλληλα, μήνυμα του 112 εστάλη λίγο μετά τις 11.30 στους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας να εκκενώσουν προς Μέγαρα.

Προσθαλάσσωση αεροπλάνου

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως έγινε αναγκαστική προσθαλάσσωση στη Σαλαμίνα διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος ελαφρού τύπου (AirTractor), το οποίο επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι δύο πιλότοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μια ιδωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά:

pirkagia 222

pirkagia111

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα- εκ των οποίων το ένα είναι για εναέριο συντονισμό- και 2 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)