Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Οργιάζουν οι αναφορές ότι το “Μαξίμου-Gate” συνδέεται με την Κύπρο: Πολιτικά κόμματα αγόρασαν το λογισμικό;

 

 Σάλο έχει προκαλέσει το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα οι αναφορές για το αν και πώς συνδέεται με την Κύπρο οργιάζουν.

Ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (09/08) στη Λευκωσία, έθεσε μερικά βασικά ερωτήματα ζητώντας απαντήσεις.

Συγκεκριμένα ζήτησε εξηγήσεις, αναφορικά με τις φήμες που θέλουν τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο να έχουν αγοράσει τέτοιου είδους συστήματα, σαν αυτά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η Κύπρος σχετίζεται με το εν λόγω σκάνδαλο, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία που έκανε χρήση του λογισμικού Predator, έχει ως έδρα της την Κύπρο και σχετίζεται άμεσα με το κατασκοπευτικό βαν, το οποίο εντοπίστηκε στη χώρα μας πριν από λίγα χρόνια», ανέφερε ο ίδιος.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα που φαίνεται να συνδέονται με την υπόθεση του βαν στην Κύπρο, επιβάλλουν την εκ νέου ουσιαστική και πλήρη διερεύνηση μακριά από προσπάθειες συγκάλυψης, τόνισε ενώ έθεσε μια σειρά από ερωτήματα τα οποία «είναι αμείλικτα και απαιτούν απαντήσεις»:

– Από τις μέχρι τώρα έρευνες φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία παρακολουθήσεων υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Ποιοι ήταν τα θύματα αυτών των παρακολουθήσεων;

– Ποιους έχει προμηθεύσει με συστήματα παρακολουθήσεων υποκλοπών η εν λόγω εταιρεία ή και ενδεχομένως κάποιες άλλες κατασκοπευτικές εταιρείες;

– Οργιάζουν οι φήμες ότι και πολιτικά κόμματα έχουν αγοράσει τέτοια συστήματα παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Απαιτούμε απαντήσεις εδώ και τώρα.

Ενώ απαίτησε την «άμεση τοποθέτηση των υποψηφίων, της Βουλής και την άμεση δράση του Γενικού Εισαγγελέα αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας», αφού είναι αδιανόητο ««σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, όπως είναι η Κύπρος, ένα τέτοιο θέμα υψίστης δημοκρατικής και έννομης τάξης, που συνδέεται με παραβίαση κανόνων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού να αντιμετωπίζεται επιπόλαια, αδιάφορα και πιθανότατα εγκληματικά ύποπτα».

Πηγή: hellasjournal.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)